Šiaurės šalių literatūros savaitė „Kalėdos Šiaurėje“

Lapkričio 13-19 d. vyko Šiaurės šalių literatūros savaitė. Ši savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų tema – „Kalėdos Šiaurės šalyse“. Pagrindinė Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja – tamsiausiu metų laiku uždegti žvakes ir skaityti.

Lapkričio 13 d. Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko šviesos ir žodžio šventė „Kalėdos Šiaurėje“. Bibliotekoje svečiavosi Širvintų pradinės mokyklos 4C klasės mokiniai su mokytoja Ramune Savickiene.

Vyresn. bibliotekininkė Alina Griškevičienė susirinkusius supažindino su Šiaurės šalių literatūros savaite, papasakojo vaikams apie Šiaurės šalis bei kiekvienos šalies kalėdines tradicijas.

Žvakių šviesoje ketvirtokai su mokytoja skaitė ištrauką iš rašytojos Astridos Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“. Po skaitymų vaikai rašė palinkėjimus knygos herojui Emiliui. (Šiemet sukanka jau 60 metų, kai Emilis iš Lionebergos linksmina savo gerbėjus įvairiose šalyse), kūrė bendrą kalėdinę pasaką, kalbėjo apie kalėdines tradicijas savo šeimose.

Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su Širvintų pradine mokykla ir lauksime jaunųjų skaitytojų sugrįžtant.