Dainuojamosios poezijos koncertas „Mano skraidymai“

Spalio 24 dienos vakarą Kultūros centro parodų salėje vyko dainuojamosios poezijos koncertas. „Mano skraidymai“ –  teatralizuotas dainuojamosios poezijos  koncertas  su palingavimais ir padainavimais. Dainuojamosios poezijos koncertą pagal 1997 metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Juozo Erlicko eiles širvintiškiams dovanojo aktorių trupė „Teatriukas“.

Aktoriai Žilvinas Ramanauskas ir Dalia Mikoliūnaitė  įtraukė į veiksmą visus žiūrovus – kartu kūrėme  eilėraštį, dainavome. Skambėjo lyrinės, ironiškos, nostalgiškos, romantiškos ir smagios pagal J.Erlicko eiles sukurtos ir bene dešimtmetį brandintos bei gludintos dainos.

„Teatriuką“ 1998 m. rudenį įkūrė trys draugai, Vilniaus universitete baigę aktoriaus ir filologo specialybės studijas: Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas ir Artūras Varnas. Nuo 2004 m. aktorių trupė „Teatriukas“ – tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui organizacijos ASSITEJ narė. Apvažiavę visą Lietuvą keletą kartų, aplankę lietuvius JAV ir didžiuosiuose Europos miestuose, „Teatriuko“ aktoriai į sceną yra užkopę daugiau nei  2500 kartų.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Menas – tobuliausia žmonių bendravimo kalba“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.