„Dingusių daiktų dirbtuvės“ su rašytoja ir iliustruotoja Indre Pliuškyte – Zalieckiene

Spalio 23 dienos rytą Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai su mokytojomis Vida  Puziniene ir Rita Ališauskiene dalyvavo smagiose „Dingusių daiktų dirbtuvės“.

Užsiėmimą vedė knygų „Kapt kapt kapt“, „Kapt kapt kapt mieste“, „Kaip sutramdyti žvėryną?“ ir „Abėcėlė virtuvėje“ autorė ir iliustruotoja Indrė Pliuškytė – Zalieckienė.

Vaikai siautulingai įsitraukė į interaktyvų knygos „Kaip sutramdyti žvėryną?“ skaitymą bei piešimo dirbtuvėles. Mažieji dalyviai atidžiai klausėsi poetės skaitomų eilėraščių apie įvairius knygos personažus: arklį, dramblį, pelikaną, nykštukus, žirafą ir pagrindinį knygos herojų -krokodilą, kuris apsigyveno spintoje. Vaikai ne tik sukūrė savitus, išskirtinius krokodilus, bet ir smagiai repavo drauge su autore. Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Vaikų poetės ir iliustruotojos Indrės Pliuškytės-Zalieckienės eilėraščiai pasižymi lengvai įsimenamu rimu ir vaikams aktualiomis temomis, o iliustracijos –  žaisme ir ryškiomis spalvomis. Knygoje „Kaip sutramdyti žvėryną“ netrūksta įvairių gyvenimiškų iššūkių ir nutikimų. Visas susitikimas praėjo labai smagiai, žaismingai. Nerūko neaprėpiamos vaikų vaizduotės ir neišsenkančio kūrybiškumo.