Susitikimas ir kūrybinis užsiėmimas su dailininku Arūnu Bėkšta

Spalio 13 d. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas ir kūrybinis užsiėmimas su menininku, vadybos konsultantu, koučingo specialistu, suaugusiųjų mokymosi ekspertu Arūnu Bėkšta.

Daugiau kaip penkiolika metų Arūnas Bėkšta dirbo Vilniaus Dailės muziejaus P. Gaudyno restauravimo centre, kuriame arčiau susipažino su menu. Tyrinėjo senus paveikslus, gilinosi į dailės istoriją, tapybos stilius ir technikas. „Iš kur atsiranda paveikslai? Iš mano pasivaikščiojimų ir literatūrinių vizijų. Mane įkvepia Vilniaus senamiestis ir poezija“, – kalbėjo parodos ,,Regėjimai“ autorius. Mėgiami autoriai: Alis Balbierius, Antanas A. Jonynas, Kornelijus Platelis, Liudvikas Jakimavičius, Valdas Papievis, Jack  Kerouac. „Šie poetai labai vaizdingi, užtenka perskaityti kelias jų eilutes ir matai, kaip kyla vaizdiniai kurie atsiduria drobėje“, – pasakojo tapytojas.

Pristatęs savo paveikslus ir papasakojęs kaip juos kuria, pakvietė dalyvius nupiešti savo regėjimą. Susirinkusieji gavo po kelis trumpus eilėraščius ir pasirinkę patikusį, jį atvaizdavo.

Po smagaus piešinių aptarimo visi išsiskirstė laimingi, įkvėpti poezijos ir meno magijos.