Pasakojimo edukacija „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“

Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos Bartkuškio skyriuje svečiavosi Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos  Molinukė  (Janina Vyšniauskienė) su edukacine programa „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“. Edukacinė programa parengta pagal to paties pavadinimo lietuvių liaudies pasaką. Pasakojimo edukacijoje dalyvavo Bartkuškio skyriaus grupės ugdytiniai su mokytojomis Jolanta Žandauskiene ir Danute Stungiene.

Molinukė supažindino vaikus su pasakomis, kurių yra visa galybė ir pačių įvairiausių. Vaikai įdėmiai klausėsi ir patys vardijo pasakas, kurias žino. Susipažinę su pasakomis mažieji dalyviai aktyviai įsitraukė į pasakojimo edukaciją. O buvo taip…

„Senų senovėje Lietuvos pakraštyje gyveno laiminga šeima. Deja, laimė truko neilgai…“, – taip prasideda lietuvių liaudies pasaka. Na ir kas sekė toliau?  Darželinukams buvo labai smalsu išgirsti visą sekamą pasaką.

„Pavirto broliai į paukščius, pasisodino sesę ant nugaros ir nuskraidino ją į girią. Pasodino ant aukščiausios girioje augančios pušies ir išskrido…“, – toliau pasaką tęsė Molinukė. Pasakojama istorija jau nuo pat pirmos minutės įtraukė darželinukus į siužeto vingius.

Visi  susikaupę klausėsi Molinukės pasakojimo, noriai atlikinėjo smagias užduotis. Vaikai ne tik įdėmiai klausėsi sekamos pasakos, bet ir patys aktyviai joje dalyvavo, padėdami pasakos herojams įveikti įvairias kliūtis. Labai gražiai skambėjo bambukiniai skudučiai, medinės lazdelės ir molinės švilpynės. Visa laimė, kad pasaka baigėsi laimingai.

Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su Molėtų rajono savivaldybės viešąja biblioteka. Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.