Susitikimas su poete Dalia Teišerskyte ir knygos „Paskutinių lapų išleistuvės“ pristatymas

Rugsėjo 10 dieną Širvintų socialinių paslaugų centre vyko susitikimas su poete Dalia Teišerskyte ir  poezijos knygos  „Paskutinių lapų išleistuvės“ pristatymas.

Susitikime su Socialinių paslaugų centro Globos padalinio gyventojais ir širvintiškiais Dalia Teišerskytė pasidalijo jautriais vaikystės prisiminimais, gyvenimiška patirtimi bei savo kūryba.

Susirinkusiems viešnią pristatė Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė.

„Paskutinių lapų išleistuvės“ – penkiolikta Dalios Teišerskytės knyga.  Joje yra 7 skyriai ir 77 eilėraščiai. Knygos pavadinimą  „Paskutinių lapų išleistuvės“ jai padovanojo dailininkas Darius Kairaitis, taip vadinasi ir rudenėjantis paveikslas ant šios knygos viršelio. Poetės eilėraščiuose vyrauja jausmingumas, nuoširdumas, meilė gyvenimui. Yra ir labai liūdnų, skaudžių eilėraščių. Beveik visi eilėraščiai parašyti per pastarąjį penkmetį, išskyrus kelis, kurie atklydo iš jau seniai primirštų asmeninių archyvų.

,,Neturiu muzikinės klausos, nei balso. Ritmą jaučiu, nes mėgstu šokti. Kartais tekstus kuriu pagal melodijas, bet smagiausia, kai muzikantai pasiima jau parašytą tekstą“, – pasakojo Dalia Teišerskytė.

Susitikimas praėjo labai šiltai, jaukiai. Socialinių paslaugų centro Globos padalinio gyventojai džiaugėsi puikiu laiku praleistu su poete. Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Menas – tobuliausia žmonių bendravimo kalba“,  kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.