Kūrybinis užsiėmimas su rašytoja ir iliustruotoja Lina Žutaute

Rugsėjo 22 d. vyko smagus kūrybinis užsiėmimas su rašytoja ir iliustruotoja Lina Žutaute.
Pirmoji autorinė knyga („Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“) pasirodė 2010 m. ir Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) buvo pripažinta geriausia knyga mažiesiems skaitytojams. Už 2012 m. pasirodžiusią autorinę knygę „Ferdinandas ir Pū“ Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacija (IBBY) įteikė Prano Mašioto premiją (Geriausia 2012 metų knyga vaikams ir paaugliams). 2013 metais L. Žutautei įteikta Vaikų literatūros premija (Už kūrybą vaikams, už vaizdo ir žodžio dermę). 2014 m. knyga „Ferdinandas ir Pū“ įrašyta į IBBY garbės sąrašą. L. Žutautės kūryba išversta į rusų, latvių, estų, danų, korėjiečių ir daugybę kitų kalbų
Susitikimo metu autorė sakė, kad nauja knyga apie Kakės Makės nuotykius yra išleidžiama kasmet. Užsiėmime pagal knygą „Kakė Makė ir katinas vienai savaitei „ dalyvavo Širvintų pradinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo klasės (mokytojos Rasa Gudeikienė ir Rasa Kemešė). Rašytoja pasakojo kupiną juokingų situacijų istoriją apie katiną, atsakomybę už augintinius. Nusikeldami į Kakės Makės pasaulį, turime galimybę pamatyti, kokia svarbūs yra rūpesčio ir užuojautos jausmai. Vaikai pasakojo apie savo gyvūnus, kuriuos jie augina ir labai myli.

Pirmiausia reikėjo iškirpti iš paruoštuko katino daleles. Po to jas spalvinti ir labai atidžiai, laikantis autorės aiškinimų, paeiliui klijuoti. Užsiėmimo laikas bėgo sparčiau nei norėtųsi. Vaikų pirštukams mikliai dirbant, buvo sukurti gražūs, spalvingi atvirukai. Renginio pabaigoje nusidriekė ilgėliausia eilė, norinčių gauti rašytojos autografą. Buvo vaikų, kurie atsinešė visas turimas Linos Žutautės knygas apie Kakę Makę.
Nuoširdus autorės bendravimas, vaikų šypsenos, noras padaryti gražius, savitus atvirukus sukūrė gerą, jaukią atmosferą.
Renginys organizuotas, vykdant Lietuvos Kultūros tarybos ir Širvintų r. savivaldybės finansuojamą projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“.