Susitikimas – koncertas „Ką slepia vandenų pasaulis“

Ukmergės „Ryto“ ugdymo centre su vaikais susitiko rašytojas ir literatūrinio žurnalo vyr. redaktorius Virgis Šidlauskas. Susitikimą – koncertą „Ką slepia vandenų pasaulis“ autorius pradėjo pasakodamas apie savo knygas. Knygos „Ulfas ir stebuklinga barzda“ herojus nepaklausęs tėčio ir pasinaudojęs stebuklingu skustuvu buvo pristatytas autoriaus piešiniu, kuris buvo nupieštas komentuojant žiūrovams. Vaikai sužinojo, kada jiems taip pat gali užaugti ilgėliausia barzda. Pasakojimą keitė daina.

Kalbėdamas apie povandeninį pasaulį, kuris kupinas paslapčių ir įvairiausių, įdomiausių gyventojų, rašytojas piešė gražiai pasipuošusį žmogutį. Vaikai jam į draugus siūlė vandenų gyventojus: medūzą, krabą, aštuonkojį, delfiną, jūrų arkliuką ir dar daug kitų, kurie vos tilpo į piešinį. Dainą – žaidimą atliko visi dalyvavę renginyje. Reikėjo išsiaiškinti keistą dalyką: koks garsas, kai paslysta ant bananų žievės raganosis, kokį garsą skleidžia širšė ir tekanti lava.

Paskutinis piešinys buvo apie kūdroje gyvenančius tris rupūžius, norinčius užkariauti pasaulį. Paršiuke – amfibijoje, padedant vaikų fantazijai, tilpo įvairūs daiktai, kurie reikalingi keliaujant. Melodingos dainos buvo dainuojamos drauge, vaikai ir mokytojos plojo, judėjo ir pritarė skambantiems akordams. Kvietė autorių Virgį Šidlauską atvykti dar.
Svečiui ir „Ryto“ ugdymo centro atstovams buvo įteiktos Širvintų r. savivaldybės atminimo dovanėlės.

Renginys organizuotas, vykdant Lietuvos Kultūros tarybos ir Širvintų r. savivaldybės finansuotą projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“.