Susitikimas su poezijos terapeute prof. dr. Jūrate Sučylaite

Gegužės 8 ir 30 dienomis  Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko kūrybiniai – terapiniai užsiėmimai „Poezijos keliu į sielos ir kūno sveikatą“, kuriuos  vedė gydytoja psichiatrė, rašytoja, poezijos terapeutė prof. dr. Jūratė Sučylaitė.

Susitikimo metu susirinkusiems reikėjo prisistatyti, trumpai papasakoti apie save. Užsiėmimo dalyviai sužinojo apie poezijos terapijos taikymo tikslus ir metodus, skaitė poeziją, analizavo perskaitytų tekstų sukeltas emocijas. Kito susitikimo metu Jūratė Sučylaitė  skaitė Vinco Mykolaičio – Putino eiles. Perskaičiusi poeto eilėraščius, kvietė dalyvius pabendrauti, atsiverti, parašyti, pasidalyti mintimis.

„Gyvenimas – kopimas į kalną. Koks jis šiandien? Kaip atrodo tavo kelias?“, – susitikime susirinkusių klausė prof. dr. Jūratė Sučylaitė. Kiekvienas dalyvis pasidalijo mintimis, kaip šiandien atrodo jų gyvenimo kelias. Kiekvieno kelias yra skirtingas, kupinas įvairių patirčių, nutikimų.

Terapiniai užsiėmimai pakviečia  į susitikimą su savimi pačiais. Galima leistis gilyn į savęs supratimą, paieškas, priėmimą, analizuoti kylančias emocijas ir jausmus. Užsiėmimo dalyviai džiaugėsi galėdami pabūti kartu, pabendrauti.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Menas – tobuliausia žmonių bendravimo kalba“,  kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.