Susitikimas su paauglių rašytoja, pedagoge Rebeka Una

Septynerius metus gerbėjų skaičių didinęs skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ šiemet sulaukė solidaus pastiprinimo – Lietuvos viešosios bibliotekos organizuoja skaitymo skatinimo akciją „Metai su knyga“, kurios metu visoje šalyje vyksta  susitikimai su rašytojais ir kitais menininkais.

Gegužės 29 dieną Širvintų „Atžalyno“ progimnazijoje svečiavosi Rebeka Una – paauglių ir vaikų knygų rašytoja,  pedagogė, vasarą išleisianti naują knygą – „Paskutiniai vaikai“. Susitikime dalyvavo 7C (mokytoja Edita Guščienė) ir 8C (mokytoja Irena Gatelienė) klasių mokiniai.

Rebekos Unos literatūrinėje edukacijoje vyko diskusija apie gyvenime pasitaikančius stebuklus/iššūkius. Rašytoja diskutavo apie žmones ir jų pojūčius, poreikius, bendravimo ir kūrimo poreikį, traumas ir gijimus, pasaulio pagal save kūrimą. Diskusijai ir edukacijai rašytoja pasirinko savo knygą „Atjunk“. Edukacijos metu mokiniai susiskirstę į grupes turėjo atlikti neįprastą užduotį: sukurti ateities kambarį, ateities bendravimą, ateities dienotvarkę, ateities technologijas.

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė