Teatralizuotas koncertas „Apie Žuvis, Ausis ir Mamą“

Gegužės 26 dieną Kultūros centro didžiojoje scenoje vyko „Vėjų teatro“ teatralizuotas koncertas „Apie Žuvis, Ausis ir Mamą“. Spektaklyje skambančios dainos yra sukurtos pagal poeto Mariaus Marcinkevičiaus eilėraščius. Aktoriai Martyna Gedvilaitė ir Pijus Narijauskas dainuodami ir grodami pasakoja labai šiltą ir gražią istoriją. Spektaklio režisierė E.Kižaitė apjungė visas eilėraščių istorijas į vieną pasakojimą apie seneliuką, kuris buvo vienišas ir iškeliavo ieškoti savo  „du“. Seneliukas surado savo laimę ant marių kranto ir jiedu ilgai ir laimingai ten gyveno.

Kai gyveni ant marių kranto  ankščiau ar vėliau pabandai paimti meškerę ar tinklus ir sužvejoti kokią žuvį! Bet šis senelis žvejojo visai ne žuvis, o pačias netikėčiausias istorijas… O tas istorijas papasakojo ir apdainavo patys aktoriai. Koncerto metu susirinkusieji išgirdo negirdėtas ir nuotaikingas  dainas, kurios lydės (švilps galvose) dar ne vieną dieną.

Atkreipdami dėmesį į vaikų raidos ypatumus „Vėjų teatro“ kūrėjai didelį dėmesį skiria būtent muzikai ir vaikų muzikiniam lavinimui, todėl spektaklyje skamba įvairių stilių, ritmų dainos, į kurių atlikimą dažnai įtraukiami ir klausytojai.

Spektaklis vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Organizatorius – Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešoji biblioteka. Partneris – Širvintų kultūros centras. Informacinis rėmėjas – laikraštis „Širvintų kraštas“.

Renginiui pasibaigus svečius sveikino ir Savivaldybės atminimo dovanas įteikė vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė