Edukacinis užsiėmimas „Stebuklingas Bumbulinio daržas“

Nekantriai laukėme šio renginio. Bibliotekoje savo knygą „Pasakos iš Bumbulinio daržo“ pristatė ir edukacinį užsiėmimą vedė širvintiškė rašytoja Loreta Girdzijauskienė. Tai debiutinis Loretos kūrinys vaikams, kurį sudaro keturiolika žaismingų istorijų. Mažiesiems skirtos pasakos humoru ir išmintimi sudomins ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius. Loreta Girdzijauskienė taip pat yra „Pasakų dėžutės” edukacinio žaidimo vaikų kūrybiškumui lavinti, sumanytoja. Savarankiškai išleistų knygų vaikams anglų kalba autorė: “Jacob’s tales”, “Monster C on theHands’ Planet”.
Bibliotekos renginyje pirmą kartą lankėsi „Atžalyno progimnazijos“ Zibalų darželio (mokytoja Laimutė Čigienė, padėjėja Aida Kiselienė) ir Musninkų A. Petrulio gimnazijos Kernavės ikimokyklinio ugdymo skyriaus ( mokytoja Regina Junienė, padėjėja Valentina Švedavičienė) vaikučiai.

Loreta pasakojo apie seneliuką su kepure, ant kurios tupi didelis bumbulas. Bumbulinis turi stebuklingą daržą, kuriame vis atsitinka neregėti dalykai. „Ar žinote kiek braškėje taškelių?“ –
klausė rašytoja vaikų, perskaičiusi jiems pasaką „Braškė daugiataškė“. Kaip iš mažų sėklyčių gali išaugti tokios didelės daržovės? Vaikams buvo parodytos sėklytės. Jie atpažino burokėlių, cukinijų, kopūstų sėklytes. Nupiešti tai ko norėtum, apie ką svajoji arba kas tau gražiausia užduotis miela širdelėms. Vaikai pasėjo visus savo norus „Svajonių vazone“ . Knygos autorė linkėjo, kad jos visos išsipildytų. Kiekviena vaikų grupė sukūrė po naują kepurę Bumbuliniui. Jis liko labai patenkintas.

Džiaugiamės įdomia pažintine, kūrybine veikla ir lauksime naujų Loretos knygų pristatymų.

Renginys organizuotas, įgyvendinant skaitymo skatinimo projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“. Projektą finansuoja Lietuvos Kultūros taryba ir Širvintų r. savivaldybė.