Susitikimas ir kūrybinis užsiėmimas su kūrėjais Indre Pavilonyte ir Martynu Paviloniu

Minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas ir kūrybinis užsiėmimas su kūrėjais Indre Pavilonyte ir Martynu Paviloniu. Renginyje dalyvavo Širvintų lopšelio – darželio „Boružėlė“ „Spindulėlių“ (mokytoja Rima Zibalienė ir padėjėja Valerija Repečkienė) ir „Pelėdžiukų“ (mokytoja Virginija Stundytė, padėjėjos Rasa Viliūtė ir Daiva Četrauskienė) grupių vaikai.

Dvyniai Indrė Pavilonytė – Ažondenė ir Martynas Pavilonis vaikų literatūros pasaulyje debiutavo 2017 m. Indrės pirmajai knygai „Didžiosios tvoros paslaptis“ iliustracijas sukūrė jos brolis Martynas. Autoriai yra išleidę Marmių serijos knygeles: „Marmiai ir draugystės magija“, „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“, „Marmiai: kur gyvena meilė?“, „Marmiai: Olis ir dažų kibirėlis“, „Marmiai. Burokėlių čempionatas“.

Renginio metu vyko knygų serijos „Marmiai“ pristatymas ir kūrybinis užsiėmimas.

Knygų visai šeimai „Marmiai“ autoriai Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis vaikams papasakojo apie ypatinguosius marmius ir Martvudo girią. Marmiai dažniausiai vaizduojami kaip nakties būtybės – miško gyventojai. Siekiant dialogo tarp teksto ir iliustracijų, Marmių knygose siužetas pateikiamas glaustai ir taupiai. Tik tiek, kiek jo reikia, kad būtų galima suprasti veikėjų emocijas, ramybės jiems neduodančius klausimus. Knygų autoriai mielai atsakinėjo į užduodamus klausimus, klausėsi smagių vaikų pasakojimų apie knygų herojus.

Kūrybinio užsiėmimo metu autoriai pristatė naujausią knygą „Marmiai. Burokėlių čempionatas“, kuri moko vaikus kantrybės. Nauja naktinėtojų marmių istorija apie tikslo siekimą, mokanti, kad gerų dalykų reikia palaukti ir kad neverta nusiminti nepasiekus trokštamo rezultato. Kantrybės vaikams prireikė, kuriant knygų herojų Marmių akinius. Kūrybinis procesas labai įtraukė visus vaikus. Buvo sukurti patys įvairiausi, mieli „marmiški“ herojaus AGOS akiniai. Susitikimas praėjo smagiai, kūrybiškai. Vaikai išsiskirstė prisipildę šiltų emocijų, geros nuotaikos.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė. Informacinis rėmėjas – laikraštis „Širvintų kraštas“.