„Vaikų rankomis sušildytas drugelis“

Vaikų erdvėje svečiavosi Gelvonų gimnazijos 1, 2 klasių mokiniai su mokytoja Violeta Grudzinskaite ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai su mokytoja Regina Miknevičiene.
Kaip tapti bibliotekos skaitytojais, kaip įsigyti bibliotekos pažymėjimą ir kokia tvarka išduodamos knygos ir vaikiški žurnaliukai vaikams pasakojo ir vizualiai rodė vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė. Nors žemė dar žvilga pribirusi sidabrinių ledo lašelių, bet neužilgo pavasaris eis per žemę ir lies spalvas ant medžių ir krūmų, taškys miškus. Pabus vabalėliai, varliukai , skruzdėliukai ir visa kas gyva. Norėdami kuo greičiau prisišaukti pavasarį, mokiniai dalyvavo kūrybiniame užsiėmime „Vaikų rankomis sušildytas drugelis“. Maži pirščiukai sukūrė margaspalvius drugelius. Kadangi užduotis nebuvo sunki, neužilgo kiekvieno vaiko rankutėse plasnojo po kelis linksmus drugelius.
Mūsų svečiai išbandė daugybę stalo ir kitų žaidimų, klausėsi garsinių knygelių sekamų pasakų, apžiūrėjo draugų pieštus piešinius ir sukurtus knygiukus. Daugelis pirmą kartą išbandė virtualios realybės akinius. Smagus vaikų juokas, gera nuotaika, šypsenos suteikė daug teigiamų įspūdžių.
Kviečiame visus lankytis bibliotekoje, draugauti su knygelėmis ir dalyvauti užsiėmimuose.