Literatūrinė – muzikinė programa ,,Sudėjau daug savęs” su Juozu Gaižausku ir Emilija Latėnaite

Gruodžio 15 d. Kultūros centro parodų salėje svečiavosi garsūs Lietuvos aktoriai ir kūrėjai Juozas Gaižauskas ir Emilija Latėnaitė. Vyko literatūrinė – muzikinė programa ,,Sudėjau daug savęs“, kurios metu  buvo pristatyta Juozo Gaižausko knyga apie poetą Vytautą Mačernį „Žaižaruojančios dangaus skeveldros“. Susirinkusieji turėjo  unikalią poetinę, muzikinę, literatūrinę programą, kurioje skambėjo Vytauto Mačernio poezija, knygos ištraukos, liūdnos ir linksmos istorijos, dainuojamoji poezija.

Tai yra trečioji J. Gaižausko knyga apie poetą Vytautą Mačernį, kurią jis apibūdina kaip dviejų vaikėzų pokalbį tarp šiapus ir anapus. Knygoje sudėti visi V. Mačernio eilėraščiai ir kartu tai yra autoriaus knyga apie poetą, apsakymai, prisiminimai, pokalbiai su žuvusiu poetu ir jo biografija. Knygos ištraukas skaitė autorius ir aktorė Emilija Latėnaitė. Kaip ir pirmojoje knygoje, šioje taip pat liečiamos piligrimystės temos. Juozas Gaižauskas neseniai išleido ir savo naujausią, ketvirtąją, knygą „Pasibaidęs Dievo žirgas“.

Vakaras buvo nepaprastai jaukus, šiltas, prasmingas… Išgirdome gerai pažįstamus rašytojo Vytauto Mačernio eilėraščius, Juozo Gaižausko jautrias eiles, gražias dainas. Smagu buvo drauge visiems pabūti, klausyti, kartu dainuoti…

Laikas prabėgo nepastebimai greitai. Širdyse paliko gilius jausmus, malonias akimirkas.

Vakarui pasibaigus svečius sveikino Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektų vadovė Dalia Taparauskienė ir įteikė gėlių bei Širvintų rajono savivaldybės dovanas.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Literatūros ir meno sintezė bibliotekose“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.