Susitikimas su vaikų ir jaunimo rašytoja Kotryna Zyle

Širvintų  „Atžalyno“ progimnazijos 8B, 8C, 6B, 6C klasės mokiniai ir lietuvių  kalbos mokytojai (Romas Zibalas, Irena Gatelienė, Edita Guščienė) bei klasių auklėtojos dalyvavo susitikime su populiaria vaikų ir jaunimo rašytoja Kotryna Zyle.

Rašytoja pristatė savo knygas: „Didžioji būtybių knyga“, „Siela sumuštinių dėžutėje“, „Sukeistas“. Papasakojo apie kūrybos procesą. Rašytoja pati iliustruoja savo knygas. Ji prisipažino esanti „lėta“ rašytoja – knygą gali kurti apie pora metų: ilgai renka informaciją, paskui piešia iliustracijas. „Piešti man yra sunkus darbas, o rašyti išeina savaime“, – sakė autorė.

Viešnia supažindino mokinius su gerosiomis ir blogosiomis būtybėmis, atsakė į anoniminius vaikų  klausimus. Klausimai buvo patys įvairiausi: kiek rašytojai metų, kas paskatino ją rašyti, kiek laiko užtrunka parašyti knygą, kodėl ją vadina Zyle ir kt.

Rašydama  knygą „Didžioji būtybių knyga“ autorė turėjo tikslą – įdomia forma vaikams pateikti lietuvių mitologiją, dievybes perkelti į šiandieną. „Jei norime, kad mitologija nemirtų, vaikams turi būti įdomu“, – sakė Kotryna Zylė. Būtybių knygoje informaciją ji pateikė kuo aiškiau ir paprasčiau, kad būtų lengva ją priimti ne tik moksliukui.

Laikas prabėgo įdomiai ir prasmingai. Mokiniai išsiskirstė su šypsenomis veiduose, prisipildę gerų emocijų.

Susitikimas su rašytoja vyko Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešajai bibliotekai vykdant projektą „Kūrybinis-patyriminis vaikų knygų kūrėjų festivalis „Meno jungtys“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Nuoširdžiai dėkojame Širvintų „Atžalyno“ progimnazijai, mokytojams ir mokiniams už gražų bendradarbiavimą.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė