Širvintose lankėsi kunigas, knygų autorius Algirdas Toliatas

Adventas – keturios savaitės nuo gruodžio 1 dienos iki pat Kūčių vakaro. Šis laikotarpis žymi krikščionių religinį metą, kuomet laukiama gimstančio kūdikėlio Jėzaus. Tai susikaupimo ir apmąstymų metas. Šiuo prasmingu laiku Kultūros centro didžiojoje salėje vyko susitikimas  kunigu, knygų autoriumi Algirdu Toliatu.

„Labai svarbu, kad savyje sužadintume kiekvienos šventės laukimą, lūkestį, troškimą. Advento tikslas: pažadinti dvasinį alkį, nurimti, pailsėti nuo bėgimo, apmąstyti, kaip praėjo šitie metai, kas įvyko gero, ką būtų galima pakeisti. Tai yra toks metas, kai šiek tiek pristabdome savo lėkimą“, – sako kunigas Algirdas Toliatas.

Vakaro metu  A.Toliatas pristatė savo knygą „Tikra tik viltis“ – septintoji kunigo knyga, kurioje jis jaukinasi esė žanrą.

Pagrindinis ir didžiausias kunigo A. Toliato įkvėpimas – gyvenimas ir Šventasis Raštas, pagrindiniai klausimai – moraliniai. Autorius nagrinėja amžinas ir kasdienes žmogaus gerumo ir padorumo, patikimumo, atjautos ir meilės artimui temas. Jis nepateikia atsakymų, tik apnuogina mintį ir skatina klausti. Ir vis kreipia prie tikėjimo bei vilties, kurią jam simbolizuoja Vilniaus senamiesčio Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia.

Renginiui baigiantis kunigą, knygų autorių Algirdą Toliatą sveikino Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vadovė Vaiva Daugėlienė ir įteikė Širvintų rajono savivaldybės dovanas.

Vakarui baigiantis susirinkusieji galėjo įsigyti naujausią autoriaus knygą  „Tikra tik viltis“.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Menas – tobuliausia žmonių bendravimo kalba“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė