Literatūrinė – muzikinė programa „Suėjus prie žemės ribos“

Gruodžio 7d. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko literatūrinė – muzikinė programa „Suėjus prie žemės ribos”. Skaitovas, Laimono Noreikos premijos laureatas Paulius Šironas skaitė penkių žemininkų kartos poetų Juozo Kėkšto, Kazio Bradūno, Alfonso Nykos-Niliūno, Henriko Nagio, Vytauto Mačernio poeziją. Jaunatviškai šių poetų kūrybą muzikine kalba interpretavo jaunosios kartos bardas, gitaristas Kristupas Černiauskas.

Skaitovas Paulius Šironas labai subtiliai pristatė poetus, jų asmenybes, kūrybą. Buvo įdomu sužinoti apie kiekvieną žemininkų kartos poetą, pasiklausyti eilėraščių. Pauliui Šironui šie rašytojai buvo vedliais, kurie lydėjo jį jo kūrybos keliu. Kiekvienas eilėraštis sužadino gilių jausmų, malonių potyrių. Kristupo Černiausko atliekamos dainos suteikė vakarui dar daugiau jaukumo ir šilumos. Skaitovas Paulius Šironas pasidalijo ir savo paties kūryba. Kiekvienas skaitomas eilėraštis nugulė į širdis. Gražu, nepaprasta, jauku… Būtent toks vakaras yra pats jaukiausias Advento laikotarpiu. Kai norisi visa savo širdimi ir siela būti apgaubtam ramybės, grožio, šviesos.

Renginiui baigiantis žiūrovai nuoširdžiai džiaugėsi jaukiu ir prasmingu vakaru. Vakaro svečiams dėkojo ir gėles dovanojo Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektų vadovė Dalia Taparauskienė.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Literatūros ir meno sintezė bibliotekoje“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė