Širvintose lankėsi aktorė Nijolė Narmontaitė

Įgyvendindama projektą „Menas – tobuliausia žmonių bendravimo kalba“ Igno Šeiniaus viešoji biblioteka spalio 26-osios vakarą  surengė aktorės, knygų autorės Nijolės Narmontaitės  kūrybos vakarą.

Renginį pradėjusi daina „Gyvenimas puikus“, aktorė paskatino žiūrovus atsikratyti pykčio, pavydo, graužaties ir savo vidų užpildyti gera nuotaika. Juk tuo, ką įdedi į save, ne tik pats gali mėgautis, bet ir dalintis su kitais. Linkėjimai džiaugsmo, apsikabinimai, rodos, nieko nekainuoja, o dažnam ir šypseną išspaudžia, ir širdį šilumos pripildo.

Apie savo žemaitišką kilmę aktorė yra sakiusi: „Žemaitija man – brangiausias širdžiai kraštas. Gimiau Telšiuose, ten augau, mokiausi, šėliojau, svajojau, mylėjau ir, žinoma, šnekėjau žemaitiškai, pačia gražiausia pasaulyje kalba. Žemaitija – mano gyvenimo užtaisas, kurį iki šiol nešiojuosi dūšioje. Tad ir man nutikusias istorijas nutariau papasakoti žemaitiškai, šnekta, kokia kadaise kalbėjau pati ir girdėdavau kalbant kitus“.

Pasak aktorės, „kiekvienas iš mūsų savo viduje turime žvaigždutę. Nesvarbu, kokiu ryškumu ji šviečia, bet ji yra MŪSŲ, o juk sugebėjimas išlikti  savimi yra pati vertingiausia kiekvieno žmogaus savybė“.

Daina pradėjusi,  daina ir užbaigė Nijolė Narmontaitė savo kūrybos vakarą. Tik paskutinę dainą „Tu vėjo paklausk“ ji dainavo nebe viena – priedainį su ja kartu vieningai traukė visi vakaro dalyviai.

Štai taip – su gera nuotaika, dainomis – širvintiškiai paminėjo nuostabų charizmatiškos aktorės kūrybos vakarą.

Skaitytojų aptarnavimo ir vaikų literatūros skyriaus vedėja

Almutė Kanapienienė