Paminėtas rašytojos Astridos Lindgren gimtadienis

Lapkričio 14 dieną minimos vienos žymiausių vaikų rašytojos Astridos Lindgren gimimo metinės. Šiemet jai būtų sukakę 115 metų. Rašytoja žinoma ir mylima ne tik Švedijoje, bet ir visame pasaulyje. A. Lindgren parašė daugiau kaip 70 vaikiškų knygų, scenarijų ir pjesių.

Rašytoja sukūrė tokius legendinius, išskirtinius personažus kaip Pepė Ilgakojinė, Karlsonas, Emilis iš Lionebergos, broliai Liūtaširdžiai, nykštukas Nilsas Karlsonas ir daugelį kitų, kurie ir šiandien žavi jaunuosius skaitytojus. A. Lindgren knygos kupinos vaikiškų nuotykių, išdaigų ir juoko.

Lapkričio 30 d. Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje lankėsi Širvintų lopšelio – darželio „Boružėlė“ „Spindulėlių“ grupės priešmokyklinukai su mokytoja Rima Zibaliene ir padėjėja Ilona Smailiene. Vaikai apžiūrėjo piešinių parodą „Astridos Lindgren kūrinių herojai“ ir balsavo už labiausiai patikusius darbus.

Vyresn. bibliotekininkė Alina Griškevičienė papasakojo vaikams apie žymiausią švedų rašytoją Astridą Lindgren. Išklausę pasakojimo vaikai įsitraukė į edukacinę veiklą, kurios metu gamino Pepės Ilgakojinės kojines ir jas savitai dekoravo. Susitikimui baigiantis mažieji mūsų svečiai skanavo sausainius su uogiene, kuriuos jiems paliko vyrukas pačiame jėgų žydėjime Karlsonas.

Vyresn. bibliotekininkė Alina Griškevičienė