Susitikimas su dainuojančiais knygų vaikams autoriais

Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje koncertavo vienintelė tokia prieš trejetą metų susibūrusi vaikų rašytojų muzikos grupė „Knygų vaikai“. Tai vienas iš Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projekto „Kūrybinis-patyriminis vaikų knygų kūrėjų festivalis „Meno jungtys““ renginių.

Du grupės nariai – skaitomiausias vaikų rašytojas Tomas Dirgėla ir žmogus orkestras, jaunimui rašantis Justinas Žilinskas – surengė tikrą šventę dideliam būriui vaikų ir jų mokytojų.

Atvyko visi gimnazijos priešmokyklinukai ir pradinukai su mokytojomis Vida Puziniene, Danguole Blusevičiene, Vaida Savičiene, Audrone Janušauskiene, Asta Jurkevičiene, Sigute Bžozinskiene, Agne Bartusevičiene, Elze Trakimavičiene.

Nors grupės koncertuose be galo populiarus kūrinys „Mes mėgstam knygą“ pirmiausia skirtas jauniesiems knygų mylėtojams, jis tikrai pakėlė nuotaiką humoro ir meilės skaitymui nestokojantiems suaugusiems žiūrovams. Renginys džiugino ir dainomis, ir šokiais, o svarbiausia – geromis emocijomis!

Kupini gerų emocijų, tariame nuoširdų ačiū  Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos direktorei Palmirai Kvietkauskienei, mokytojoms ir mokiniams už gražų bendradarbiavimą.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybinis-patyriminis vaikų knygų festivalis „Meno jungtys“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Ugnė Trumpickaitė