Spektaklis „Arklio Dominyko meilė“

Lapkričio 10 d. Kultūros centro didžiojoje salėje vyko lėlių teatro „Avilys“ spektaklis „Arklio Dominyko meilė“. Scenarijaus autorius ir režisierius – Arūnas Pakulevičius. Lėlių meistrė – Jolanta Kyšlienė. Vaidino – Rita Kiškūnaitė, Arūnas Pakulevičius. Spektaklio pažiūrėti atvyko Širvintų pradinės mokyklos, Musninkų A.Petrulio gimnazijos, Gelvonų gimnazijos trečių ir ketvirtų klasių mokiniai, Širvintų l/d „Boružėlė“ „Spindulėlių“ grupės priešmokyklinukai, „Kodėlčiukų“ grupės darželinukai ir Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų skyriaus darželinukai bei vaikus atlydėjusios mokytojos.

Spektaklio siužetas labai neįprastas, stebinantis. Spektaklis yra apie laukinį arklį Dominyką, kuris mėgsta žaisti su varlėmis slėpynių. Dominykas pamilsta gražią ir truputį aikštingą rugiagėlę. Ir jiems buvo gera kartu, kol neatėjo Šalna… Atėjus žiemai, arklys paslepia rugiagėlę, bet labai ilgisi jos kvapo, todėl iškeliauja į Afriką – juk ten žydi daug rugiagėlių. Dominyko kelionė įdomi ir sudėtinga. Jis sutinka krokodilą, kupranugarį, beždžionėlę, begemotą, dramblienę Pilypavičienę ir kitokių veikėjų, išklauso jų gyvenimo istorijas, kai ko juos pamoko.

Žinoma, Dominykas grįžta į Lietuvą, nes čia vėl turi išdygti jo rugiagėlė. Savajai rugiagėlei Dominykas dovanoja vardą – Svajonė.

Labai jaukus, šiltas, jautrus spektaklis paliko vaikams didelį įspūdį ir suteikė teigiamų emocijų.

Nuoširdžiai dėkojame Širvintų pradinės mokyklos, Musninkų A.Petrulio gimnazijos, Gelvonų gimnazijos, l/d „Boružėlė“ bei Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų skyriaus darželio vadovėms ir mokytojoms už gražų bendradarbiavimą.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Literatūros ir meno sintezė bibliotekoje”, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė