Spektaklis „Raudonkepuraitė ir vilkas“

Lapkričio 7 d. Kultūros centro didžiojoje salėje vyko Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ spektaklis „Raudonkepuraitė ir vilkas“, sukurtas pagal žymaus rašytojo Š.Pero to paties pavadinimo pasaką. Inscenizacijos autorė, dailininkė ir režisierė Loreta Skruibienė. Vaidina aktorės: Rūta Petkutė ir Jūratė Kundrotienė. Muzika: Vytauto Skruibio. Spektaklio pažiūrėti atskubėjo Širvintų pradinės mokyklos priešmokyklinukai, pirmos ir antros klasės mokiniai, Musninkų A.Petrulio gimnazijos pirmos ir antros klasės mokiniai, l/d „Boružėlė“ „Pelėdžiukų“ grupės priešmokyklinukai bei vaikus atlydėjusios mokytojos. Nuotaikinga ir išradinga klasikinės pasakos interpretacija, nukėlė  mažuosius žiūrovus į stebuklų ir smagių nutikimų kupiną mišką.

Gyveno kartą Raudonkepuraitė, žinoma ir jos mama, kuri kiekvieną sekmadienį išlydėdavo savo dukrą su bandelėmis pas senelę į kitą kaimą… Kas gi buvo toliau? Aktorės profesionaliai išlaikė intrigą, mažieji žiūrovai atidžiai stebėjo spektaklį ir vykdė įvairias užduotis. Vilkas prarijęs senelę, Raudonkepuraitę visai nesitikėjo keistos savo pabaigos už padarytą blogybę. Jis buvo atiduotas žiūrovų teismui. Kokį sprendimą priėmė vaikai? Salėje kilo šurmulys, kurio metu vaikai siūlė vilkui įvairias bausmes. Mažieji žiūrovai pasigailėjo vilko ir neatidavė jo medžiotojui. Raudonkepuraitės kelionė pas senelę nors ir pavojinga, tačiau galiausiai baigėsi laimingai.

Spektaklis vyko bibliotekai vykdant projektą „Literatūros ir meno sintezė bibliotekoje”, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Nuoširdžiai dėkojame Širvintų pradinės mokyklos, Musninkų A.Petrulio gimnazijos, l/d „Boružėlė“ vadovėms ir mokytojoms už gražų bendradarbiavimą.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė