Gimnazistė Gabija Griškevičiūtė: ,,Per meną atradau save“

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Vaikų erdvėje vyko Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus III klasės gimnazistės Gabijos Griškevičiūtės tapybos darbų parodos ,,Ilgi vakarai“ uždarymas.

Gabija nuo pat vaikystės domisi menu ir skiria tam daug laiko. Piešti pradėjo nuo šešerių. Paaugusi pradėjo domėtis menininkų darbais, įvairiomis tapybos technikomis, lavino įgūdžius ir jai puikiai sekėsi.

Tai yra jau antroji Gabijos Griškevičiūtės  surengta tapybos darbų paroda. Pirmąją savo kūrybinių darbų parodą ji eksponavo Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijoje.

„Tapymas – tarsi meditacija,  išreiškiu save ir aplinką. Per meną aš galiu patirti save. Kai gali save realizuoti, atrodo, visas pasaulis nusispalvina įvairiausiomis spalvomis.“, –  sako Gabija.

Jaunąją menininkę įkvėpimas „užklumpa“ netikėtai. „Iš pradžių būsimą darbą regiu mintyse, o vėliau perteikiu kūrinį ant drobės. Pats brangiausias širdžiai paveikslas yra „Erelis“. Šiam darbui skyriau ypatingą dėmesį ir labai kruopščiai jį tapiau. Erelis labai didingas paukštis. Mane tai stipriai įkvėpė ir troškau tą didybę perteikti ant drobės“, – atvirauja jaunoji menininkė.

Gimnazistė ketina savo ateitį sieti su menu. Labiausiai ją žavi dizainas arba šiuolaikinis menas. Tapydama ji atsipalaiduoja, išlaisvina visas emocijas, jaučia malonumą, pakylėjimą.

Gabijos Giškevičiūtės darbai tikrai įspūdingi, juose ji sudėjusi visus savo giliausius jausmus. Džiaugiamės, kad mūsų rajone yra tokių kūrybiškų kraštiečių. Jaunąją menininkę sveikino artimiausia draugė Eimantė Kavaliauskaitė ir mama Alina.

Linkime, kad Gabijai niekuomet neišsektų kūrybinė versmė ir toliau džiugintų visus savo nuostabiais kūrybos darbais.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė