PAMOKA KITAIP ,,Širvintų rajono kultūros paveldo objektai“

Rugsėjo mėnesį minime Europos kultūros paveldo dienas. Europos paveldo dienas organizuoja Europos Sąjunga ir Europos Taryba, kurios pradėjo šią veiklą 1985 m. Šios dienos yra vienos labiausiai minimų kultūros renginių Europoje.

Europos paveldo dienų metu tūkstančiai paminklinių vietovių atveria duris – kai kurios iš jų paprastai nepriima lankytojų visus likusius metus. Tad žmonės turi galimybę nemokamai apsilankyti, sužinoti apie savo bendrą kultūros paveldą ir prisidėti prie Europos paveldo išsaugojimo dabartinei ir ateities kartoms. Šių metų Europos kultūros paveldo dienų tema – Tvarus kultūros paveldas.

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko PAMOKA KITAIP „Širvintų rajono kultūros paveldo objektai“. Į susitikimą atkeliavo Širvintų pradinės mokyklos 4C klasės mokiniai su mokytoja Gita Bakasėniene. Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė supažindino mokinius su žymiausiais Širvintų rajono kultūros paveldo objektais. Mokiniai atidžiai su susidomėjimu klausėsi, atsakė į užduotus klausimus, vartė knygą „Širvintų rajonas“ ir atlasą „Lietuvos piliakalniai“.

Antroje PAMOKOS KITAIP dalyje ketvirtokai porose kūrė kūrybinius darbus „Mano miesto bažnyčia“. Kurdami mokiniai pademonstravo savo kūrybiškumą, išlaisvino vaizduotę.

Viešosios bibliotekos bičiuliai išsiskirstė praturtinę savo turimas žinias ir sukaupę naujos, naudingos informacijos apie Širvintų rajono kultūros paveldo objektus. Mylėkime, tausokime, saugokime savo krašto kultūros paveldo objektus, kad jie išliktų dabartinei bei ateities kartoms.

Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su Širvintų pradine mokykla, dėkojame smalsiems 4C klasės mokiniams ir mokytojai Gitai Bakasėnienei už apsilankymą. Linkime, kad mokiniai ir toliau išliktų smalsūs, žingeidūs, kūrybiški.

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė