Išvyka pas tautodailininką

Rugsėjo 7 dieną Širvintų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Bagaslaviškio filialo skaitytojai apsilankė tautodailininko Raimondo Šalaševičiaus dirbtuvėse. Meninninkas savo darbais iš molio ir nutapytais paveikslais garsina Širvintų kraštą.

2021 m. dalyvavo primityviosios tapybos Monikos Bičiūnienės vardo dailės konkurse ir tapo laureatu. Dalyvauja respublikinėse tautodailininkų parodose ir laimi prizines vietas.

Menininkas noriai parodė savo dirbtuves, turiningai papasakojo apie savo darbus ir apie visą darbo procesą. Renginio dalyviai pamatė įvairius personažus pagamintus iš molio, grožėjosi nutapytais paveikslais, turėjo galimybę prisiliesti, pačiupinėti, atspėti iš kokios medžiagos padarytas darbas. Kiekvienas Raimondo Šalaševičiaus sukurtas kūrinys unikalus ir niekada nepasikartojantis. Vieta kur gimsta meno kūriniai dvelkia ramybe ir išmintimi.

Viešnagė pas tautodailininką neprailgo, visi klausėsi labai susidomėję, uždavinėjo klausimus, domėjosi gamybos proceso subtilybėmis. Menininkas bibliotekos skaitytojams palinkėjo siekti savo tikslų ir nebijoti kurti. Ateityje lauks dar ne vienas susitikimas su tautodailininku Raimondu Šalaševičiumi.

Bagaslaviškio filiale veikia tautodailininko molio skulptūrų paroda. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Bagaslaviškio filialo vyr.bibliotekininkė Rima Žilinskienė