Literatūrinis „Tėkmės“ mokyklos pradinukų protmūšis

Birželio 8 d. Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje lankėsi „Tėkmės“ mokyklos pradinukai ir juos atlydėję mokytojai Roma Vareikienė ir Simas Glumbakas. Mokiniai dalyvavo literatūriniame protmūšyje, kuriame turėjo įveikti net tris etapus: „personažų“, „skaičių“ ir „bendrųjų klausimų“. Iš pradžių visi dalyviai susiskirstė į keturias komandas, susigalvojo pavadinimus. Pirmoji komanda pasivadino „Pirmieji vaikai“, antroji – „Knygų lentyna“, trečioji – „Nežinomi“, o ketvirtoji – „Knygynas“.

„Pagavę“ didelį smalsumą ir azartą mokiniai atsakinėjo į vyresn. bibliotekininkės Lolitos Pliukštienės parengtus protmūšio klausimus. Reikia pabrėžti, kad visi klausimai buvo susiję su knygomis. Jas vaikai galėjo apžiūrėti, pavartyti iki literatūrinio protmūšio pradžios.  Geriausiai sekėsi komandai „Knygų lentyna“, ji surinko daugiausiai taškų. Bet nugalėjo draugystė, nes kitos komandos atsiliko tik 1-2 taškais. Už šaunų dalyvavimą bibliotekos darbuotojos vaikams įteikė spalvingus drugelius.

Už aktyviausią veiklą „Knygų klube“  mokytoja Roma Vareikienė inicijavo „Auksinės musės“ nominaciją. Šios nominacijos prizais buvo apdovanoti vaikai, kurie perskaitė daugiausiai knygų. Įteikti prizus buvo pakviesta vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė. Staigmenos tuo dar nesibaigė… Mokytoja Roma visiems mokiniams dovanojo spalvingus „Tėkmės“ mokyklos „Knygų klubo“ pieštukus. Pieštukai yra nepaprasti – STEBUKLINGOMS IR ĮKEVPIANČIOMS MINTIMS užrašyti.

Viešnagei baigiantis visi, kurie norėjo „atitrūkti“ nuo realybės – išmėgino virtualios realybės akinius, kiti – žaidė stalo ir kitus žaidimus, vartė knygas.

Mokiniai išvyko kupini gerų emocijų, su plačiomis šypsenomis veiduose.

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė