Kviečiame išbandyti naujas paslaugas, teikiamas bibliotekoje

Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus bibliotekoje ne tik puikios knygos, bet ir galimybės tobulėti bei išmėginti naująsias technologijas.

Viena iš naujausių paslaugų, teikiamų bibliotekoje, yra plataus naudojimo skeneris „Epson V600“, tinkamas skaitmeninti negatyvus ir nuotraukas.

Nuo šiol Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus bibliotekoje galite skaitmenizuoti savo turimas fotojuostas, nuotraukas bei skaidres. Siūlome joms neleisti sudūlėti užmaršty ir bibliotekoje esančiu nuotraukų skaitmeninimo skeneriu „Epson Perfection V600“ savarankiškai skaitmenizuoti savo turimas senas išryškintas fotojuostas (negatyvus) ir po to perkelti nuotraukas į kompiuterį ar apdoroti jas vaizdo redagavimo programų pagalba.

Šios klasės skeneriai veikia panašiu principu kaip ir knyginiai skeneriai arba kameros, tačiau esminis skirtumas ir privalumas – specializuota programinė įranga, leidžianti sukurti originalius vaizdus iš pirminės laikmenos, pavyzdžiui, juodai baltos negatyvo juostos. Šis įrenginys tiks visiems, norintiems kokybiškai nuskenuoti norimą objektą.

Jei namuose turite senų fotografijų negatyvų, pas mus jas galėsite nusiskenuoti ir atsispausdinti daugiafunkciniu spausdintuvu „Epson L850“, kuris užtikrina patikimą aukštos kokybės nuotraukų spausdinimą bei pasižymi pažangesnėmis funkcijomis.

Visa įranga gauta įgyvendinant ES struktūrinių fondų finansuojamus projektus „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje infrastruktūroje“ ir „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“.

Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešoji biblioteka laukia visų susidomėjusių ir smalsių lankytojų susipažinti su bibliotekos techninėmis galimybėmis ir išbandyti siūlomas paslaugas nemokamai.

Bibliotekos informacija