Kūrybiškai „Vaizduotės tuneliu – į stebuklų šalį“ su rašytoja Igne Zarambaite

Literatūrinį – edukacinį užsiėmimą „Vaizduotės tuneliu – į stebuklų šalį“ rašytoja Ignė Zarambaitė pradėjo pasakojimu apie savo pomėgius, augintinius katinus, balandį, jų bendravimą su autorės kurtais herojais. Pasakojo knygų gimimo istorijas, stebuklingai susiklosčiusias situacijas, kurias vėliau belieka perkelti į knygas. Širvintų pradinės mokyklos 3c klasės mokiniai (mokytoja Gita Bakasėnienė) susitikimui su autore ruošėsi, skaitė daug jos knygų, pateikė įvairiausių ir netikėtų klausimų.

Ignė pasakojo apie knygą „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“. Pagrindinė apysakos veikėja Elzė, smalsi, kūrybinga mergaitė, kurios gyvenimas pasikeičia šeimai persikrausčius į seną dvarą. Ten ji atranda tunelį, kuris nuveda ją į praeitį. Autorė klausė vaikų, kaip toli jie išdrįstų eiti, kiek paslaptingų durų atidarytų. Neskaičiusiems knygos, puiki paskata leistis į nuotykius su Elze. Į realistinę siužeto liniją įpinta šiek tiek magijos, nuotykių, lietuvių mitologinių būtybių.

Konkurso metu, vaikams reikėjo atspėti, nuo ko pradedama lipdyti lėlė. Laimėjusiam – autorės knyga.

Kūrybinio užsiėmimo metu vaikai kūrė talismaną – vilnonį kauką. Vilna – švelni, bet norint iš jos ką nors padaryti, reikia turėti įgūdžių. Ignė aiškino vaikams kiekvieną kūrybos proceso dalį, padėdama patarimais ir praktiškai. Visi grįžo namo su knygos herojumi kauku. Svarbu tikėti, kad jis saugos nuo blogų dalykų, atneš sėkmę jį sukūrusiam arba tam žmogui, kuriam bus padovanotas. Mokytoja Gita Bakasėnienė dovanodama gėlių puokštę, dėkojo autorei už turiningą renginį.

Renginys organizuotas, vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė