Nuotykiai su Bite, paslaptys ir pažinimo džiaugsmas Anciūnuose

Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Anciūnų filiale vyko smagus susitikimas su Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų skyriaus ugdytiniais ir Lietuvoje labai paplitusiu vabzdžiu bite.

Susitikimo metu rankose atsirado geriausia mokslinė, bet kartu ir subtili, graži, vaikiškai miela knyga vaikams „Bitės“ (dailininkas Piotr Socha). Knyga ne tik sužavėjo kiekvieną vaiką, bet ir suteikė enciklopedinių žinių. Pasiklausę vyr. bibliotekininkės Ritos Makauskienės skaitomos knygelės, vaikai sužinojo apie magišką bičių karalystę. Iš arti patyrinėjo, kokia bičių sandara, susipažino su jų namais ir įpročiais. Įsitikino, kad bitės iš tikrųjų žemėje atsirado anksčiau už dinozaurus, sužinojo, kokių skirtingų skonių gali būti medus, visi kartu pašoko bitučių šokį.

Teatralizuotai pristatyta antroji Mykolo Sluckio knygelė „Skrido bitė vakarienės“(iliustravo Sofija Vainaitienė). Bitė (Laima Čigienė), Meškutis (Aida Kisielienė), Kirminas (Olga Audėjienė) ir visi darželio ugdytiniai turėjo galimybę suvaidinti nuotykius, kurie ištiko bitę, kai skrido iš pievų namolio saulei nusileidus. Anciūnų kaimo bitininkas Ernestas Ruseckas maloniai supažindino ne tik su bitininko darbu, papasakojo apie bitučių gyvenimą, jų gyvenimo subtilybes, bet ir įspėjo, kad su bitutėmis reikia elgtis atsargiai, nes jos ne tik gera daro – neša medų, rūpinasi augalais, tačiau gali įgelti.