Literatūrinis – edukacinis užsiėmimas „Apie ką kalba knygos ir lėlės“ su rašytoja IGNE ZARAMBAITE


Gegužės 6 d. 9 val. renginyje dalyvaus Širvintų pradinės mokyklos mokiniai, taip pat kviečiame vaikus su tėveliais kūrybiškai praleisti laiką bibliotekoje.
Literatūrinio-edukacinio užsiėmimo „Apie ką kalba knygos ir lėlės“ metu bus aptariamos vienos populiariausių Lietuvoje jaunosios kartos vaikų literatūros atstovės Ignės Zarambaitės knygos „Stebuklingi senelio batai“, „Debesėlis“, „Emilio laiškas“, „Skudurinukė“ ir kt. Pasitelkiant informacines technologijas, vaizdines priemones bus perteikiamos literatūrinių personažų ir teatrinių lėlių kūrimo subtilybės. Dalyviai bus įtraukti į dinamišką, aktyvią veiklą, kuri sudomins skirtingų pomėgių ir poreikių vaikus.
Vyks konkursas, kūrybinės dirbtuvės, kurių metu visi sukurs po vieną paslaptingą herojų. Jeigu norite sužinoti kokį, tereikia ateiti ir sudalyvauti.
IGNĖ ZARAMBAITĖ – rašytoja, menininkė, edukatorė. Į literatūrą Ignė Zarambaitė įžengė 2015 m., kai antrajame Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse su pasaka „Emilio laiškas“ laimėjo geriausio metų debiuto nominaciją. (2015 2 2020; 2 dalis Slapta laiškų rašymo agentūra 2021). 2016 m. pasirodė „Skudurinukė“, 2017 m. – „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“, 2019 m. išleista knyga „Stebuklingi senelio batai“ tapo „Metų knygos rinkimai“ nugalėtoja literatūros vaikams kategorijoje. 2021 m. rašytoja apdovanota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Vaikų literatūros premija už šviesią, bendražmogiškas vertybes puoselėjančią ir prasmingą kūrybą vaikams bei paaugliams. Knyga “Juodavandeniai“ (2021) pelnė Metų knygos titulą paauglių kategorijoje. Knyga „Juodavandeniai“ taip pat įtraukta į tarptautinį reikšmingiausių pasaulio knygų vaikams ir paaugliams katalogą Baltieji varnai (The White Ravens 2020). Skaitytojus jau pasiekė knygos „Simas ir jo kalavijas“ (2021), „Pašto pelyčių nuotykiai Šiaurėje“ (2021) „Debesėlis“ (2022).
Menininkė, pristatydama savo knygas, veda edukacinius kūrybinius užsiėmimus, kuria įspūdingas lėles, knygų skulptūras, dekoracijas. Jos kūrybai būdinga įtaigi atmosfera ir stebuklo kasdienybėje poetika.
Ignė Zarambaitė pataria tėvams: „turi leisti vaikui atrasti – leisti vaikščioti kone valandą tarp lentynų, uostinėti, čiupinėti, knygas pajusti juslėmis, ir jis atras pats knygą ir jausis kaip atradęs lobį, jam nuo to atradimo ateis noras skaityti“.
Renginys vyks Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje
Renginys skirtas vaikams, informacija telefonu (8 382) 511 22.
Trumpai apie renginį:
Data: Gegužės 6 d.
Laikas: 9 val.
Vieta: Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykla
Trukmė: 1 val. 20 min.
Dalyvavimas:
Teirautis telefonu: (8 382) 511 22
Organizatoriai: Širvintų Igno Šeiniaus viešoji biblioteka
Finansuoja: Lietuvos Kultūros taryba, Širvintų rajono savivaldybė.