Kūrybinis užsiėmimas ,,Vaizduotės tuneliu – į stebuklų šalį” su rašytoja IGNE ZARAMBAITE

Gegužės 6 d. 11 val. renginyje dalyvaus Širvintų pradinės mokyklos mokiniai, taip pat kviečiame vaikus su tėveliais kūrybiškai praleisti laiką bibliotekoje. Literatūrinio-edukacinio užsiėmimo metu bus kalbama apie nuotykinę Ignės Zarambaitės apysaką „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“. Pagrindinė apysakos veikėja – smalsi, kūrybinga, bet vieniša mergaitė Elzė. Ji gali valandų valandas spoksoti į sienų apmušalus ar tūnoti užsidariusi spintoje, tačiau jos gyvenimas pasikeičia šeimai persikrausčius į seną dvarą. Ten ji atranda paslaptingą tunelį, nuvesiantį į praeitį, kur užsimezgusi sielų draugystė galiausiai nugali visus išbandymus. Pasakojime nagrinėjamos vaikams, jauniesiems paaugliams aktualios temos: vienišumas, santykiai su tėvais ir bendramoksliais, patyčios, savasties, vidinės stiprybės ir tikros draugystės paieškos. Į realistinę siužeto liniją įpinta šiek tiek magijos, nuotykių, lietuvių mitologinių būtybių. Kūrybinio užsiėmimo metu dalyviai susikurs po talismaną. Smalsu kokį? Ateikite ir sužinosite. IGNĖ ZARAMBAITĖ – rašytoja, menininkė, edukatorė. Į literatūrą Ignė Zarambaitė įžengė 2015 m., kai antrajame Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse su pasaka „Emilio laiškas“ laimėjo geriausio metų debiuto nominaciją. (2015 2 2020; 2 dalis Slapta laiškų rašymo agentūra 2021). 2016 m. pasirodė „Skudurinukė“, 2017 m. – „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“, 2019 m. išleista knyga „Stebuklingi senelio batai“ tapo „Metų knygos rinkimai“ nugalėtoja literatūros vaikams kategorijoje. 2021 m. rašytoja apdovanota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Vaikų literatūros premija už šviesią, bendražmogiškas vertybes puoselėjančią ir prasmingą kūrybą vaikams bei paaugliams. Knyga “Juodavandeniai“ (2021) pelnė Metų knygos titulą paauglių kategorijoje. Knyga „Juodavandeniai“ taip pat įtraukta į tarptautinį reikšmingiausių pasaulio knygų vaikams ir paaugliams katalogą Baltieji varnai (The White Ravens 2020). Skaitytojus jau pasiekė knygos „Simas ir jo kalavijas“ (2021), „Pašto pelyčių nuotykiai Šiaurėje“ (2021) „Debesėlis“(2022).
Menininkė, pristatydama savo knygas, veda edukacinius kūrybinius užsiėmimus, kuria įspūdingas lėles, knygų skulptūras, dekoracijas. Jos kūrybai būdinga įtaigi atmosfera ir stebuklo kasdienybėje poetika.
Ignė Zarambaitė pataria tėvams: „turi leisti vaikui atrasti – leisti vaikščioti kone valandą tarp lentynų, uostinėti, čiupinėti, knygas pajusti juslėmis, ir jis atras pats knygą ir jausis kaip atradęs lobį, jam nuo to atradimo ateis noras skaityti“.
Renginys vyks Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje
Renginys skirtas vaikams, informacija telefonu (8 382) 511 22.
Trumpai apie renginį
Data: Gegužės 6 d.
Laikas: 11 val.
Vieta: Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykla
Trukmė: 1 val. 20 min.
Dalyvavimas:
Teirautis telefonu (8 382) 511 22
Organizatoriai: Širvintų Igno Šeiniaus viešoji biblioteka
Finansuoja: Lietuvos Kultūros taryba, Širvintų rajono savivaldybė