Susitikimas su  Džiuljeta Rutkauskiene

„Daugelis sako, kad norėtų pradėti gyvenimą iš naujo. Aš maniau, jeigu pradėčiau iš naujo, viskas vyktų lygiai taip pat, kaip ir dabar. Charakteris lieka charakteriu. Likimas – likimu. Aukščiau bambos neiššoksi. Kaip ten bebūtų, bet laikas ir gyvenimas nestovi vietoje. Nori nenori, turi suspėti. Beskubėdamas užmiršti nesėkmes ir džiaugsmus. Klysti, kartais kankiniesi, retkarčiais džiaugiesi. Vis kažko ieškai, o radęs galvoji, kad ne šito ieškojai. Ir vėl pilnas vilčių eini naujais gyvenimo vingiais, kad pasiektum savo tikslą, atrastum save.“

Ištrauka iš Džiuljetos Rutkauskienės knygos „Džiuljeta be Romeo“

Balandžio 7 d. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Alionių filiale vyko susitikimas su kraštiete, Alionių seniūnijos gyventoja Džiuljeta Rutkauskiene, kuri yra knygų „Džiuljeta be Romeo“ ir „Džiuljetos memuarai“ autorė. Pradėti rašyti knygą, pasak autorės, buvo spontaniškas sumanymas. Bevartant savo dienoraščius, rašytus nuo 1971-ųjų metų, kilo mintis viską sudėti į vieną kūrinį. Rašymas vyko su kavos puodeliu arba tuomet, kai atsibusdavo naktį ir nebeužmigdavo. Taip ir atsirado pirmoji knyga, kurioje užfiksuotos mintys apie jaunojo amžiaus tarpsnio dvasią, poetišką gyvenimą, sudėti atviri, paprasti, prasmingi žodžiai apie meilę, kasdienius rūpesčius. Antroje knygoje „Džiuljetos memuarai“ chronologiškai sudėti prisiminimai iš tėvelių ir senelių pasakojimų.

Džiuljeta Rutkauskienė yra pirmosios Širvintų rajono kaimo bendruomenės įkūrėja. Būdama bendruomenės „Vienkiemis“ pirmininke, pasidalino ir knygoje savo „kūdikio“ pirmais įsimintinais žingsniais. Knygų autorei dėkota už įdomiai praleistą laiką ir ateity linkėta kuo daugiau kūrybos, nestabdyti savęs ir leisti savo svajonėms gyventi.