Lėėėtos kūrybinės dirbtuvės su paveikslėlių knygos „Bambukas yra lėėėtas“ autoriais Benu Bėrantu ir Vilija Kvieskaite

Balandžio 26 d. 17 val. kviečiame vaikus su tėveliais kūrybiškai praleisti laiką bibliotekoje.
Paveikslėlių knygų kūrėjai Benas Bėrantas ir Vilija Kvieskaitė kviečia į linksmą knygos „Bambukas yra lėėėtas“ pristatymą mažiesiems skaitytojams bei jų tėveliams. Renginio metu skaitysime knygos ištrauką, kalbėsimės apie lėtumą ir kursime tamsoje šviečiančius žibintus-džiunglių gyvūnus.
Šis autorių duetas – vieni mėgstamiausių paveikslėlių knygų kūrėjų Lietuvoje, sulaukę ir tarptautinio pripažinimo. „Bambukas yra lėėėtas“ – trečia bendra kūrėjų knyga, kuri lėtiems skaitytojams padės labiau pasitikėti savimi, o greitiems – nepamiršti stabtelėti ir nepamesti galvų.
BENAS BĖRANTAS, kaip ir dauguma vaikų knygų autorių, neapsiriboja vien rašymu. Po leidybos studijų Vilniaus universitete penkerius metus sėmėsi patirties vaikų literatūros leidykloje „Nieko rimto“. Dabar dirba savo svajonių darbą – leidybos agentu. Jis yra vienintelis Lietuvoje nepriklausomas vaikų literatūros agentas. Aktyviai dalyvauja Bolonijos, Frankfurto, Londono ir kitose tarptautinėse knygų mugėse. Vaikų knygų kūrėjas, su knygų iliustratore Vilija Kvieskaite yra vieni mėgstamiausių paveikslėlių knygų kūrėjų Lietuvoje, sulaukę tarptautinio pripažinimo.
Knyga „Ponas Kampas“ Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus nominuota tarp geriausių 2019 m. paveikslėlių knygų vaikams. Knygas „Riešutortas“ ir „Baubaimė“ be lietuvių, galime skaityti vokiečių, suomių, latvių, graikų, turkų, rumunų, ukrainiečių kalbomis. Visos autoriaus knygos, paremtos tikromis istorijomis iš rašytojo gyvenimo.
Savęs rašytoju nevadina, labiau – rašančiu žmogumi. Kurdamas tekstus paveikslėlių knygoms, mintyse jau mato vaizdus ir stengiasi, kad pasakojimas įkvėptų. „Gera paveikslėlių knyga gali peržengti amžiaus ribas ir įkvėpti kiekvieną“.
VILIJA KVIESKAITĖ – grafikos dizainerė ir knygų vaikams iliustruotoja. Pirmosios dvi jos iliustruotos knygos „Riešutortas“ ir „Baubaimė“ (rašytojas Benas Bėrantas) įvertintos ne tik Lietuvoje, bet sulaukė ir tarptautinio pripažinimo – yra išverstos į dešimt pasaulio kalbų. Knyga „Baubaimė” įtraukta į Tarptautinės jaunimo bibliotekos sudaromą prestižinį tarptautinį katalogą „Baltieji varnai 2019“. Dailininkė yra iliustravusi 10 knygų vaikams.
Renginys vyks Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje
Renginys skirtas vaikams, informacija telefonu (8 382) 511 522.
SVARBU! Renginys organizuojamas vadovaujantis tuo metu galiojančiomis pandemijos valdymo priemonėmis.
Data: balandžio 26 d.
Laikas: 17 val.
Vieta: Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykla
Trukmė: 60 min.
Dalyvavimas: kviečiame registruotis el. paštu lolita.pliukstiene@libis.lt arba
teirautis telefonu (8 382) 511 522
Organizuoja: Širvintų Igno Šeiniaus viešoji biblioteka
Finansuoja: Lietuvos Kultūros taryba