Išvyka į Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešąją biblioteką

Balandžio 6 dieną Musninkų filialo bibliotekininkė su grupe vaikų iš Musninkų dienos centro „Aitvarai“  ir vienu iš vadovų, Andriumi Baškatovu, lankėsi Širvintų viešojoje bibliotekoje. Išvyka buvo organizuota, kad mokiniai susipažintų su rajono biblioteka, joje esančiu vaikų skyriumi bei pamatytų ir išbandytų naująsias technologijas, esančias bibliotekoje.

Apie šiuolaikines technologijas bei jų daromus stebuklus vaikams papasakojo Širvintų viešosios bibliotekos  IT specialistas Dmitrijus Golubevas. Ypač mokiniai susidomėjo 3D spausdintuvu, kuris gali „iškepti“ suprojektuotus objektus bei figūras. IT specialistas rekomendavo mokiniams svetainę www.trinkercod, kad patys galėtų pabandyti projektuoti ir kažką sukurtų.

Vėliau visiems mokiniams magėjo pažaisti 3D kompiuterinius žaidimus. Kai kuriems  tai buvo visiška naujovė ir pirmas kartas. Kiti žaidė stalo žaidimus, vartė knygas. Širvintų viešosios bibliotekos vaikų skyriuje mus maloniai priėmė bibliotekininkės Lolita Pliukštienė ir Alina Griškevičienė.

Išvykos metu su vaikais grožėjomės  Širvintų Meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių piešinių paroda „Augame Lietuvai – kuriame Tėvynei 2022“ ir mažiausiųjų vaikučių darbeliais – „Kačiukai kniaukuliukai“.

Vaikams popietė neprailgo. Laikas buvo praleistas smagiai ir produktyviai.

    Širvintų viešosios  bibliotekos Musninkų filialo vyr. bibliotekininkė J. Rolienė