Susitikimas su kraštiete rašytoja Vaiva Rutkauskaite

Kovo 3 dieną Širvintų savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Bagaslaviškio filiale vyko susitikimas su vaikų rašytoja Vaiva Rutkauskaite. Renginyje dalyvavo „Tėkmės“ mokyklos pradinių klasių mokiniai ir jų pedagogės.

Rašytoja pristatė paveikslėlių knygą „Nepasaka, arba Pasaka apie Ne“, kurią įliustravo Lina Ribinskė. Smagi ir jaukiai iliustruota istorija suteiks galimybę pasikalbėti ne tik apie žodį NE, bet ir draugystę, toleranciją, minčių ir emocijų raišką ir tai, jog kiekviena situacija, kad ir kokia nepataisoma atrodytų, turi teigiamą pusę. Autorė pasidžiaugė, kad jos knygą skaito ne tik Lietuvos, bet ir Danijos bei Graikijos žmonės.

Susitikimo metu netilo vaikų klegesys. Nuoširdžiai smalsūs „tėkmiukai“ turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus.  Mokiniai domėjosi, kas įkvepia rašytoją, kiek laiko trunka knygos rašymas ir daugybės kitų klausimų. Pradinukai ne tik atidžiai klausėsi, bet ir aktyviai dalyvavo edukacinėje veikloje. Vaikai ant atvirlaiškių rašė laišką savo mylimam rašytojui. Vaiva Rutkauskaitė pasiūlė vaikams ne tik kalbėti apie žodžius, bet ir juos nupiešti.

Pasibaigus susitikimui rašytoja pasidžiaugė aktyviais vaikais ir atsisveikindama palinkėjo skaityti įdomias knygas.