Evos Tombak knygos „Ar čia kas nors yra?“ pristatymas

Kovo 17 d. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su rašytoja Eva Tombak ir jos knygos „Ar čia kas nors yra?“ pristatymas. Eva Tombak – rašytoja, srautinio rašymo ir jogos mokytoja, buvusi legendinių žurnalų „Ieva“ ir „Cosmopolitan“ leidėja. Pristatydama knygą, autorė pasidalijo šios knygos rašymo patirtimi, pasakojo netikėčiausias istorijas ir atskleidė priežastis, kodėl ir kaip buvo parašyta ši knyga.

Aštuntoji E.Tombak knyga dedikuota mistiniams reiškiniams. „Ar čia kas nors yra?“ – tai dokumentinis tyrimas mokslo ir dvasingumo, mistinių reiškinių tema. Knyga sudaryta iš trijų dalių: pirmoji – autorei papasakotos autentiškos mistinės patirtys; antroji – haliucinogenų sužadintų psichikos būsenų potyriai, kuriais šiai knygai pasidalijo patirčių ieškantys, o jas pakomentavo psichiatrai, psichologai, gydytojas toksikologas; trečioji – interviu su mokslininkais, gydytojais, psichologais, astrologais, socialiai aktyviais žmonėmis apie mistines patirtis, smegenis ir mirties paradoksus.

Knygoje yra surašytos asmeniškos istorijos ir patirtys, skirtingi požiūriai į pakitusias sąmonės būsenas. Skirtingų žmonių įvairiomis aplinkybėmis išgyvenamos mistinės patirtys primena apie bendrą mūsų prigimtį ir augimą, nepaisantį valstybių sienų, religijų ar užimamų pareigų.

Knyga nesiūlo paruoštų atsakymų – autorė skaitytojus susipažindina su moksliniu, ezoteriniu  ir buitiniu  požiūriu į mistinius reiškinius ir leidžia nuomonę susidaryti patiems.

Vakarui baigiantis sveikinimo žodį tarė ir Savivaldybės atminimo dovaną viešniai įteikė Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė.

Renginio metu buvo galima įsigyti autorės knygų su jos autografu. Atsisveikindama Eva Tombak pasirašė Viešosios bibliotekos svečių knygoje.