Susitikimas su Širvintų karšto literatėmis Egle Guobyte ir Veronika Masiukiene

Gruodžio 14 d. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su Širvintų krašto literatėmis Egle Guobyte ir Veronika Masiukiene. Lyriškos ir jaukumu persmelktos popietės metu buvo skaitomos eilės.  Savo naujausia kūryba pasidalijo kraštietės  Eglė Guobytė – Iglė ir Veronika Masiukienė.
Poetė Eglė Guobytė 2013-aisiais metais išleido elektroninę knygą „Snygis drugio vyzdy“.  2016-aisiais metais   skaitytojus pasiekė jau  tradicinė, popierinė  eilėraščių knyga  „Pienių stiklas“. Veronika Masiukienė yra knygų „Gal dar pabūti medžiu“, „Aš pakeleivis“ ir „Rubikonių kaimo pasakos“ autorė. Veronika rašo apie tėviškę, gražų Kiauklių kraštą, gamtą, mielus žmones ir apie viską, kas iš širdies išplaukia. Eglė kuria apie gamtą, medžius, gyvenimą, meilę, jausmus. „Esu tik tiek, kiek leidžiu sielai būti… Kūryba gimsta netikėtai – atėjus įkvėpimui. Nėra taip, kad gali vieną dieną imti ir nuspręsti, kokį eilėraštį sukursi“ – kalbėjo poezijos knygos „Pienių stiklas“ autorė.
Jų skaitomi eilėraščiai užliejo visus šviesa, šiluma, jaukumu. Negalėjai nepastebėti nuoširdaus Eglės Guobytės ir Veronikos Masiukienės jaudulio skaitant savo pačių kūrybą. Kraštiečių kūrėjų širdys buvo pilnos jausmų. Eglė ir Veronika skaitė, o jų eilės, kaip lietaus lašai, krito kiekvienam į širdį, galėjai jausti gaivą, lengvumą. Kartu su žodžiais sėjosi ir mintys – kuo tą akimirką gyveno kūrėjos? Kokius jausmus sudėjo į savo kurtus eilėraščius? Žavėjomės Veronikos ir Eglės kūryba, jaunatviška energija, gebėjimu taip romantiškai svajoti ir kurti. Poezija – tai svajonė, jausmas, meilė, ilgesys, nuoširdus vaiko juokas, mąstančio žmogaus verksmas su ašarom  ir ašaros be ašarų… Viskas, kas žmogiška. Susitikimo metu buvo galima pasigrožėti Eglės Guobytės grafikos darbų kūriniais.
Renginiui baigiantis nuvilnijo sveikinimų gausa. Gėlių jūra ir gražiausi žodžiai vainikavo visą renginį. Baigiamąjį žodį tarė Viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė ir įteikė kūrėjoms Eglei Guobytei ir Veronikai Masiukienei Širvintų rajono savivaldybės atminimo dovanas.
Susitikimas vyko bibliotekai vykdant projektą  „Vilnijos krašto kūrėjų  pristatymas Lietuvoje“. Projekto partneris – Vilnijos krašto bibliotekų asociacija. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė

Autorės nuotraukos