Vaivos Rutkauskaitės paveikslėlių knygos „Nepasaka, arba pasaka apie NE“ pristatymas

Ar kada susimąstome apie mus supančius žodžius? Kiek jų daug ir kokie jie visi skirtingi. Vieni žodžiai yra linksmi, kiti – liūdni. Vieni skanūs, kiti – nelabai. O ar kada pagalvojome, kaip sunku žodžiui NE? Su juo nelengva susidraugauti, nes jis atrodo niūrus ir liūdnas. Bet įsivaizduokime, kad vieną dieną NE dingsta! Jo niekur nebėra! Ar žodžių karalystėje be NE gyventi tikrai būtų linksmiau? Apie tai buvo labai įdomu išgirsti susitikime su kraštiete rašytoja Vaiva Rutkauskaite.

Gruodžio 2 d. Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su debiutuojančia vaikų rašytoja Vaiva Rutkauskaite. Į susitikimą su rašytoja atskubėjo smalsūs Širvintų pradinės mokyklos 1d klasės mokiniai su mokytoja Lena Ivanauskiene. Renginyje svečiavosi ir buvusi knygos autorės Vaivos Rutkauskaitės auklėtoja, lietuvių kalbos mokytoja Danutė Miliukienė. Knygos autorė perskaitė pirmokams savo knygą „Nepasaka, arba pasaka apie NE“, kurią iliustravo  Lina Ribinskė. Ir visos knygelės paslaptys buvo išgirstos. Pirmokai atidžiai klausėsi sekamos istorijos, kuri tiesiog užbūrė mažuosius klausytojus. O vėliau atsakė į autorės užduodamus klausimus.

Renginio metu vaikai gamino  jiems patinkančius žodžius, o po to kiekvienas juos pristatė. Ir pasipylė žodžių įvairovė: linksmybės, meilė, ačiū,  (ne)miegas, bučinys, augaliukas ir kt. Vaiva Rutkauskaitė sakė, kad rašyti gali visi. Jai pritarė ir jos buvusi auklėtoja mokytoja Danutė Miliukienė.

Susitikimas praėjo jaukiai ir šiltai. Pirmokai noriai klausėsi sekamos istorijos, įsitraukė į kūrybines dirbtuves, jų veiduose žaidė šypsena ir tryško neaprėpiamas džiaugsmas. Džiugu, kad pirmokams susitikimas paliko didelį įspūdį ir pripildė juos malonių emocijų.

Renginiui baigiantis kraštietei rašytojai Vaivai Rutkauskaitei dėkojo ir dovaną įteikė buvusi auklėtoja Danutė Miliukienė ir Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektų vadovė Dalia Taparauskienė.

Susitikimas vyko bibliotekai vykdant projektą „Vilnijos krašto kūrėjų pristatymas Lietuvoje“. Projekto partneris – Vilnijos krašto bibliotekų asociacija. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė

Autorės nuotraukos