Knygos „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ pristatymas

Spalio 4 d. Gelvonų gimnazijoje vyko susitikimas su vaikų rašytoja Kotryna Zyle ir įdomus, mistinis naujausios jos knygos „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ pristatymas. Susitikime dalyvavo 1-4 ir 5-8 klasių mokiniai su mokytojomis (Violeta Grudzinskiene, Laimute Žitlinskiene, Valerija Vansevičiene, Jurgita Kancerevičiene, Regina Miknevičiene, Maryte Dižavičiene).

Kotryna Zylė – mitologijos temomis rašanti vaikų ir jaunimo knygų autorė, įvairių literatūrinių projektų sumanytoja. Rašytojos knygos „Milžinas mažylis“ (2014), „Didžioji būtybių knyga“ (2016), „Sukeistas“ (2019), „Mažas kaip vabalėlis“ (2020) vertinamos tiek skaitytojų, tiek profesionalų, yra pelniusios įvairių premijų ir apdovanojimų, nominuotos „Metų knygos“ rinkimuose.

Kotryna Zylė teigia, kad šią knygą įkvėpė vaikystėje girdėtos istorijos. Naujausia knyga „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ (2021) dovanoja dešimt baisių, linksmų ir netikėtų istorijų. Autorė šias istorijas įvilko į šiuolaikinį rūbą. Išlikite ramūs, kad ir su kuo susidurtumėte! „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“ įkvepia atidžiau dairytis, juk aprašyti veikėjai gyvena tarp mūsų! Knyga iliustruota autorės piešiniais, kurie sustiprina baugią ir mistišką atmosferą. Mitines būtybes čia galima sutikti miesto baseine, troleibuse ar kieme. Netikėtos, baugios istorijos, kurios sudomins vaikus ir suaugusiuosius. „Vaikystėje nuo tėčio istorijų apie laumes, raganas, burtus, Joninių ir Kūčių naktį vystančius stebuklus nugara man lakstydavo šiurpuliukai. Dabar tas istorijas pasakoju pati. Savaip! Ir žinote ką? Labai nekantrauju išgirsti, kaip ateityje jas pasakosite Jūs.“, – sako Kotryna Zylė.

Susitikime dalyvavę mokinai įsitraukė į mistika apipintą pristatymą, kuriame reikėjo atsakinėti į rašytojos klausimus. Po kiekvienu teisingu atsakymu slėpėsi autorės knygų iliustracijos.

Atsisveikindama rašytoja Kotryna Zylė padovanojo Gelvonų gimnazijai knygą „Didžioji būtybių knyga“, o Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje galite rasti naujausią knygą „Siela sumuštinių dėžutėje. Nelabai baisios istorijos“.

Susitikimas vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybinės pajautos patyriminės dirbtuvės su vaikų knygų kūrėjais“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė

Autorės nuotraukos