Afrikos būgnų ritmu

Tai buvo muzikinis renginys jaunimui, praskaidrinęs visų nuotaiką ir suteikęs naujos patirties.

Turėjome puikią progą susipažinti su Vakarų Afrikos muzikos paveldu – būgnais! Perkusininkai Martynas Sučyla ir Vytautas Leistrumas pradėjo renginį grodami djembe būgnais nuolat didindami tempą. Po to Martynas grojo solo frazes ir įtraukė visus, ragindamas atkartoti ritmą. Buvo tikrinamas ritmo pojūtis. Pradėjus visiems groti būgnais, ritmas tampa vis sudėtingesnis, grojama buvo tol, kol visi išmoko pagroti visą kūrinėlį. Aštuntokas Danielius buvo pakviestas patirti iššūkį: atkartoti bosinio būgno lazdomis Martyno sugrotas frazes, kurios vis sudėtingėjo. Mokėmės afrikietiškos dainos, sujungiant ją su būgnų aranžuote. Ir kai jau sąlyginai mokėjome ritmą ir dainą, buvo paskelbtas vyrų šokis.

Renginyje dalyvavo Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos 8a klasės mokiniai su klasės vadove Sigute Davidavičiene.

Kiekvienas iš dalyvavusių galėjome išmėginti savo jėgas grojime! Būgnas kiekvienam dalyvaujančiam! Tai buvo energijos, pozityvo ir gerų emocijų kupinas laikas, kurioje dalyvis ir kūrėjas buvo kiekvienas iš mūsų!

Renginys organizuotas, vykdant projektą „Kūrybos ir saviraiškos keliu“. Projektą finansuoja Kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė