Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos darbo pokyčiai nuo rugsėjo 13 d.

Lietuvos Respublikos Vyriausybei patvirtinus naujas pandemijos valdymo priemones, nustatoma, kad nuo rugsėjo 13 d. Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje kontaktinės paslaugos teikiamos bei organizuojami renginiai tik asmenims, atitinkantiems bent vieną galimybių paso kriterijų. Galimybių pasą galima turėti tais atvejais, kai duomenys apie vakcinavimą, persirgimą ar testo rezultatą yra e. sveikatos sistemoje.

Lankytojams, neturintiems galimybių paso, teikiamos tik knygų pasiėmimo ir grąžinimo paslaugos:
Knygas prašome grąžinti į leidinių grąžinimo dėžę, esančią prie pagrindinio įėjimo.
Knygas užsakyti galima nuotoliniu būdu:
• Portale ibiblioteka.lt
• Telefonu (8 382) 51 122
Užsakytas knygas galima atsiimti atėjus į biblioteką.

Veikloms, kurioms galioja reikalavimas turėti galimybių pasą, kaukių dėvėjimas ir atstumų laikymasis išlieka rekomendaciniai. Veikloms, kurios būtų vykdomos be galimybių paso, epidemiologinės saugos priemonės (kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, srautų valdymas ir kt.) – privalomos.
Plačiau apie pandemijos valdymo reikalavimus skaitykite čia.
Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai į renginius įleidžiami tik pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Nuo rugsėjo 13 d. renginiuose galima dalyvauti tik turintiesiems galimybių pasą. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis.
Reikalavimai lankytojams:
• Turintiems galimybių pasą rekomenduojama dėvėti kaukes.
• Neturintiems galimybių paso, naudojantis knygų išdavimo ir grąžinimo paslauga, taikomi tokie reikalavimai: vyresni nei 6 metų lankytojai bibliotekos patalpose privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (medicinines veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (jiems rekomenduojama užsidėti veido skydelį). Lankytojas, nedėvintis apsaugos priemonės dėl šios priežasties, turėtų darbuotojui parodyti neįgalumo nustatymo pažymėjimą. Lankytojai, nedėvintys nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių, neaptarnaujami ir paslaugos neteikiamos, išskyrus pirmiau nurodytas išimtis.
• Lankytojai prašomi eilėse prie knygų ir kitų leidinių paėmimo/atidavimo laikytis ne mažesnio kaip 2 m atstumo vienas nuo kito (taip pat ir personalo).
• Lankytojai prašomi laikytis saugaus atstumo, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (prisidengti nosį ir burną vienkartine nosinaite arba kosėti ar čiaudėti į sulenktos alkūnės vidinę pusę) ir tinkamos rankų higienos (dažnai plauti rankas vandeniu ir muilu arba naudoti dezinfekcinį skystį).
Asmenims, jaučiantiems bet kokius kvėpavimo takų infekcijos simptomus (pakilusi temperatūra, sloga, kosulys, dusulys, gerklės skausmas, čiaudėjimas, ašarojimas ir kt.), lankytis bibliotekoje DRAUDŽIAMA.
SAUGOKIME VIENI KITUS!