Rasos Bačiulienės knygos „Vilko ašara“ pristatymas ir edukacinės dirbtuvės


R. Bačiulienės knygoje „Vilko ašara“, iliustruotoje jaunos menininkės Emilijos Čypaitės (išleistoje VšĮ „Pamėginčius“, 2021), pateikiamos lietuvių patarlės, priežodžiai, palyginimai ir posakiai, kurių pagrindinis veikėjas yra vilkas. Vilkas – apsukrus gyvūnas, tad ir patarlėmis dažnai perteikiamos tokios savybės, kaip gudrumas, suktumas, apgaulė, veidmainystė. Vilko įvaizdis pasirenkamas kalbant apie nepasotinamą alkį, ėdrumą, godumą, taip pat įsisenėjusius blogus įpročius – piktumą ir tinginystę. Tačiau šis gyvūnas pasitelkiamas ir apibūdinant patyrusį, protingą žmogų.
Knygoje kiekvienos patarlės reikšmė paaiškinta, papildyta variantais, pateikti tiesioginiai ar netiesioginiai atitikmenys anglų kalba. Pabaigoje skaitytojas ras temų rodyklę ir lietuvių bei anglų patarlių rodykles.
Ši knyga puikiai tinka tiek lietuvaičiams, norintiems gražiai kalbėti gimtąja kalba ir geidaujantiems turtinti anglų kalbos žinias, tiek kitataučiams, trokštantiems šnekėti vaizdinga lietuvių kalba. Ji pasitarnaus ir mokytojams, ieškantiems papildomų ugdymo priemonių, įdomių šiuolaikiniam moksleiviui, ir vertėjams, ieškantiems šmaikštaus, taiklaus ar sąmojingo posakio ir atitikmens.