Būk sveika, vasarėle

Kas šviesių šviesiausia?
-Tai vaikystės saulė!
Kas skambių skambiausia?
-Gi vaikų daina.
Kas plačių plačiausias?
-Tai vaikų pasaulis.
O gražių gražiausia?
-Vaiko šypsena…

Birželio 1-oji yra ne tik vasaros pradžia, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena yra pilna vaikų juoko, šėlsmo, džiugesio jų veiduose.

Spalvingai bei nuotaikingai birželio 1-osios rytas prasidėjo Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų pagrindinio ugdymo skyriaus kiemelyje, kuriame vyko šventė „Būk sveika, vasarėle“, kurią surengė Zibalų pagrindinio ugdymo skyriaus ir Zibalų bibliotekos darbuotojai.

Kiškučiai (vaikai)  – patys mažiausieji darželio ugdytiniai – kartu su mama kiškiene (auklėtoja Laima Čigienė), tėčiu kiškiu Drąsuoliu (Alvyda Krapienė), kiškių senele (mokytoja Jurgita Stankevičienė),  varna (Vitalija Narkevičienė), pelėda (Rita Makauskienė), vilku (Gediminas Makauskas) atkeliavo į kiemelį, kurį pavertė didele kūrybos ir vaidybos erdve.

Graži, didelė ir draugiška kiškių šeimyna šoko, dainavo, buvo surengta kūrybinė edukacija, vaikų piešinių, pliušinių kiškių, knygučių „Kiškių  istorijos“ paroda. Visa šventė parengta pagal rašytojo Prano Mašioto parašytas  istorijas, kuriose dažniausias veikėjas yra kiškis.

 Širvintų Igno Šeiniaus VB Anciūnų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė