Ekskursija į Zibalų bibliotekos knygų pasaulį

Gegužės 26-ąją Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Zibalų filialo darbuotoja pakvietė Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų pagrindinio ugdymo skyriaus ugdytinius susipažinti su knygomis. Į knygelių namus, į stebuklingą pasakų pasaulį vaikučius atlydėjo auklėtoja Laima Čigienė, mokytoja Jurgita Stankevičienė, skyriaus darbuotojos – Alvyda Krapienė ir Vitalija Narkevičienė. Vaikams buvo parodytos spalvingiausiai iliustruotos knygelės apie kiškius. Mažieji skaitytojai susidomėję vartė puslapius, pasakojo savo istorijas bei nuotykius. Aptarėme,  kokias pasakas jie žino, ką yra girdėję apie kiškius.

Vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė paskaitė Prano Mašioto knygelę „Kiškis Drąsuolis“. Šis, patiems mažiausiems skirtas kūrinėlis pasakoja apie kiškį, kuris nusprendė nieko nebebijoti.

Supažindinant vaiką su knyga, po truputį atsiranda susidomėjimas skaitymu ir knygoje papasakotomis istorijomis. Tikimės, kad ir šios dienos mažieji lankytojai pamils knygeles ir taps nuolatiniais bibliotekos skaitytojais.

Zibalų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė