Ingos Liutkevičienės knygos „Bravo estradai!” pristatymas

Inga Liutkevičienė – Lietuvos žurnalistė, redaktorė, autobiografinių, šeimos, giminės istorijos, populiariosios medicinos ir psichologijos knygų autorė, bendraautorė ir sudarytoja. Viešosios bibliotekos ir Kultūros centro vidiniame kiemelyje vyko naujausios jos knygos „Bravo estradai!” pristatymas.

Renginyje dalyvavo Širvintų rajono savivaldybės Tarybos narys Virginijus Daugėla, Širvintų miesto bei rajono gyventojai. Vakaro viešnią pristatė Skaitytojų aptarnavimo ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Almutė Kanapienienė.

Knygos autorė Inga Liutkevičienė Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje lankėsi antrą kartą. Mes ją prisimename iš apsilankymo 2016 m., kai ji pristatė savo knygą ,,15 metų su Galina Dauguvietyte. Kas liko nutylėta?“. Šiandien žurnalistės pristatyta knyga ,,Bravo estradai!” taip pat sudomino visus susirinkusiuosius. Knygoje gausu įdomių, intriguojančių istorijų ir archyvinių nuotraukų.

Rašydama knygą autorė kalbino mūsų dienų sulaukusius estrados atlikėjus (Aleksą Lemaną, Simoną Donskovą, Laimą Žemaitytę, Nijolę Talat-Kelpšaitę, Birutę Petrikytę), kompozitorius (Algimantą Raudonikį, Teisutį Makačiną, Mikalojų Noviką). Inga Liutkevičienė atidavė duoklę jau išėjusioms legendoms (Stasiui Povilaičiui, Benediktui Gadeikiui, Romualdui Bieliauskui). Todėl knyga ,,Bravo estradai!” – tai vardų, pavardžių ir ansamblių pavadinimų (tokių kaip „Nerija“, „Vilniaus aidai“, „Oktava“) dėlionė.

Vakarui pasibaigus, Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vadovė Vaiva Daugėlienė dėkojo vakaro viešniai ir įteikė Savivaldybės atminimo dovaną. Susirinkę į renginį įsigijo knygų su autorės autografu. Na, o visus, kurie  norėtų paskaityti knygą „Bravo estradai“ kviečiame apsilankyti Viešojoje bibliotekoje.

Knygos pristatymas iš tiesų buvo išskirtinis, ryškus, atspindintis tų laikų estrados grandus.