Interaktyvi pamoka „Teatras ir muzika“

Gruodžio 1 d. vyko interaktyvi muzikinė pamoka „Teatras ir muzika“, kurią vedė scenos menų atlikėjas,  teatro ir kino aktorius, renginių ir televizijos laidų vedėjas Dominykas Vaitiekūnas su pianistu Dovydu Kiauka. Renginyje dalyvavo „Atžalyno“ progimnazijos 7a klasės moksleiviai su mokytoja Sigute Davidavičiene.

Dominykas dalyvauja muzikiniuose scenos menų pastatymuose ir aktyviai gilinasi į miuziklo žanro atlikimo techniką, tobulina profesinius scenos judesio ir šokio įgūdžius Lietuvoje, o specialios miuziklinio dainavimo technikos mokytis nuo 2016 metų keliauja į užsienio šalis, nes Lietuvoje šio žanro tradicijų ir mokyklos nėra. Jau kelis metus dirba su prof. Derek Barnes Jungtinėje Karalystėje. Lankydamasis amerikietiško miuziklo seminare Barselonoje 2019 m. užmezgė kontaktus su garsiais vokalo pedagogais iš JAV . Pasibaigus koronos pandemijos suvaržymams, ten nori važiuoti mokytis.

Dominykas apibendrintai papasakojo muzikos istoriją nuo seniausių laikų iki muzikinio teatro ir miuziklo atsiradimo.

Skambant muzikai, buvo pristatytos dainos iš žymių pasaulio miuziklų: „Liūtas Karalius“ („The Lion King“),  Brodvėjaus senbuvio „Pipinas“(Pippin“), „Brangus Evanai Hansenai“(„Dear Evan Hansen“) ir iš muzikinio filmo „Kalifornijos svajos“( „La La Land“). Dominykas atsakė į daugybę pateiktų klausimų. Sakė, turintis tikslą išvažiuoti į Niujorką mokytis dainavimo, jam patinka pasakoti žmonėms istorijas per muziką; laisvalaikiu sportuoja, skaito knygas, keliauja, mokėsi šokti įvairių stilių šokius. „Norint tapti profesionalu, reikia labai daug ir ilgai dirbti, sakykim 10 metų. Nors kai esi paauglys, visko norisi greitai: čia ir dabar.“ – kalbėjo aktorius.

Dėkojame atlikėjams už įdomų virtualų renginį. Tikimės, kad kiti susitikimai vyks jau gyvai. Tai buvo paskutinis Širvintų Igno Šeiniaus bibliotekos projekto „Ieškoti, pažinti, pamėgti“ , kurį finansuoja Lietuvos Kultūros taryba, Kultūros ministerija ir Širvintų r. savivaldybė renginys.

Tikimės, kad projekte dalyvavusieji praplėtė savo akiratį, turėjo galimybę susipažinti su įdomiais autoriais ir atlikėjais ir juos pamėgo.

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė