Apsilankė knygų vaikams autorius Marius Marcinkevičius ir leidyklos „Tikra knyga“ atstovė aktorė Daiva Rudytė

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje lankėsi knygų vaikams autorius Marius Marcinkevičius ir leidyklos „Tikra knyga“ atstovė aktorė Daiva Rudytė. Į susitikimą atskubėjo Širvintų pradinės mokyklos 3c klasės mokiniai su mokytoja Dalia Vinslauskiene.
Marius Marcinkevičius yra parašęs šias vaikiškas knygas: ,,Tolimoji karalystė‘‘, ,,Voro koja‘‘, ,,Draugystė ant straublio galo“, ,,Sivužas‘‘, ,,Maži eilėraščiai mažiems‘‘, ,,Atvirkštukai“, ,,Princesė“, „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“, „Akmenukai“. Aktorė Daiva Rudytė skaitė vaikams Mariaus Marcinkevičiaus kūrinių ištraukas, mokė, kaip skaityti paveikslėlių knygas, parodė, kur slypi rašytojo eilėraščių deklamavimo smagumas. Mokiniai mielai įsitraukė į žaidimą ,,O jei aš būčiau… Tai aš būčiau…“, kuris paremtas knyga „Draugystė ant straublio galo“. Tai yra istorija apie didelio dramblio Džeraldo ir mažos pelytės vardu Patricija ypatingai gražią draugystę, kuri patiko visiems renginio dalyviams.
Susitikime su vaikais rašytojui ir aktorei buvo lengva susidraugauti. Ypač kai skaitytojai tokie smalsūs ir nuoširdūs, kaip Širvintų pradinės mokyklos 3c klasės mokiniai. Renginį užpildė pasakojimai apie draugystę ir autoriaus nuotykius kelionėse. Mokiniai uždavė autoriui begalę klausimų, į kuriuos jis mielai atsakė.
Renginiui einant į pabaigą aktorė Daiva Rudytė parodė mokiniams užduotį, kurią jie turės atlikti sugrįžę į klasę. O užduotis labai įdomi: parašyti laišką draugui, iškirpti ir susilankstyti voką, užklijuoti pašto ženklą ir laišką įteikti draugui.
Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su Širvintų pradine mokykla, dėkojame mokytojai Daliai Vinslauskienei ir smalsiems 3c klasės mokiniams.
Susitikimas vyko Igno Šeiniaus viešajai bibliotekai vykdant projektą „Interaktyvi pažintis su knygos kūrėjais“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir LR kultūros ministerija.
 

Ugnė Trumpickaitė