Susitikimas ir kūrybinės dirbtuvės su rašytoja Igne Zarambaite

Vykdant projektą „Ieškoti, pažinti, pamėgti“ Igno Šeinaus viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoja, menininke Igne Zarambaite. Svečiavosi Širvintų pradinės mokyklos 3a klasės mokiniai su mokytoja Nijole Miliauskaite.

Į literatūrą Ignė Zarambaitė įžengė 2015 m., kai antrajame Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse su pasaka „Emilio laiškas“ laimėjo geriausio metų debiuto nominaciją. 2016 m. pasirodė antroji autorės knyga „Skudurinukė“, 2017 m. trečioji – „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“, 2019 m. išleista ketvirtoji knyga „Stebuklingi senelio batai“ tapo „Metų knygos rinkimai“ nugalėtoja literatūros vaikams kategorijoje. Šalies knygynuose neseniai pasirodė naujausia rašytojos knyga „Juodavandeniai“, priskiriama paauglių literatūros kategorijai. Ignė Zarambaitė yra knygų vaikams ir jaunimui autorė, edukatorė, nuo 2017 m. Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) narė.

Susitikimo metu viešnia pristatė savo knygas, jų ir herojų atsiradimo istoriją. Rašytoja pasakojo apie save, savo pomėgius, aistrą futbolui, bendravo su mokiniais. Į susitikimą su vaikais Ignė Zarambaitė atsivežė ir savo didžiausią lėlę, knygos „Stebuklingi senelio batai“ personažą  Enriką. Pagal knygą „Stebuklingi senelio batai“ viešnia suorganizavo žaismingas didžiausio muilo burbulo pūtimo varžybas. Jų nugalėtojai buvo apdovanoti šiomis knygomis. O dar vieną knygą laimėjo atsakę į klausimą: ,,Nuo ko gi Ignė pradeda kurti Lėles?“ Vaikai gana ilgai spėliojo, bet į klausimą atsakė:  pirmiausia pagamina širdį.

Kūrybinio užsiėmimo metu vaikai susikūrė po mielą Lėlytę – žmogutį, kuris turėjo visas jam reikiamas detales. Mokiniai labai kruopščiai ir susikaupę dirbo. „Svarbiausia yra tai, kad Lėlytei reikia įdėti širdį, tuomet ir pati Lėlė atgyja, akys labiau spindi, ji tampa gyvesnė. O kuriant Lėlę reikia apie ją galvoti ir sumąstyti tinkantį vardą“, – sakė užsiėmimą vedusi Ignė Zarambaitė. Vis dėl to labiausiai vaikams patiko Enrikas, visą laiką sėdėjęs ant kėdės ir viską stebėjęs…

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Ieškoti, pažinti, pamėgti“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR kultūros ministerija, Širvintų rajono savivaldybė.

Ugnė Trumpickaitė