Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ apdovanojimai

Rugsėjo 16 d. Igno Šeiniaus  viešosios bibliotekos terasoje svečiavosi  Širvintų pradinės mokyklos  antrų klasių mokiniai. Jie kolektyviai dalyvavo Skaitymo iššūkyje.

Vyresnioji bibliotekininkė Lolita Pliukštienė diskutavo su  mažaisiais skaitytojais, kas kiekvienam iš jų  yra iššūkis. Vieniems vaikams perskaityti 5 knygas per 3 mėnesius buvo labai lengva, o kitiems – tikras iššūkis Vieni vaikai sakė skaitantys savo malonumui, kiti – tik todėl, kad liepia mokytojai ar tėveliai. Atviraudami vaikai sakė , kad skaitymas jiems yra darbas. Taip pat prisiminėme Iššūkio užduotis, įdomiausias perskaitytas knygas.

Beje, į klausimą, ar kai užaugę turėsite savo vaikų, ar norėsite kad jie skaitytų knygas, didžioji dauguma nedvejodama atsakė teigiamai.

Įveikę skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“ buvo apdovanoti diplomais, firminiais knygų skirtukais su vaistažolėmis ir knygomis.

Specialiu prizu buvo apdovanota Urtė Kurlavičiūtė, kuri visą vasarą  dalyvavo kiekviename iniciatyvos „Atverk duris vasarai“  užsiėmime.

Džiaugiamės visomis iniciatyvomis, kurios skatina vaikus skaityti.

                                                                                                     Viešosios bibliotekos informacija